Dizajnerica Eni Surijan iz Labina predstavila se avangardnom vjenčanicom na reviji Sposa NEWS

Dizajnerica Eni Surijan iz Labina predstavila se avangardnom vjenčanicom na reviji Sposa NEWS

31.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Vrlo elegantna i decentna haljina pulskog modnog dizajnera Uroša Raguža, u čiju je izradu utrošeno gotovo 50 metara materijala, a izbušeno oko 1.400 rupica, proglašena je najboljom haljinom na središnjoj modnoj reviji desetog istarskog festivala vjenčanja Sposa News sinoć u hotelu Histria.

Ove je godine na ovoj tradicionalnoj reviji natjecateljskog karaktera sudjelovao rekordan broj modnih dizajnera - njih 14, uglavnom iz Istre. Svaki od njih predstavio se po jednim modelom/vjenčanicom, a jedini kriteriji je bio: samo ne klasično i dosadno. A rezultat su bile avangardne i neuobičajene haljine gotovo svih boja, a najmanje bijele.

Žiri, kojim je predsjedavala pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy, ocijenio je da je u tome najbolje uspio Uroš Raguž, dok je drugo mjesto, za svega pet bodova razlike, pripalo Antoneli Gregorović iz Vodnjana koja je predstavila svoju zanimljivu haljinu izrađenu od tafta, svile i tila koja se može nositi na tri načina.

Potpuno drugačija od svih na reviji bila je haljina riječke modne dizajnerice Tajči Čekade, koja je trećeplasirana. Riječ je o futurističkoj vjenčanici srebrne boje s metalnim dijelovima i cijevima koje izviru iz haljine. Inače, Čekada dizajnira i izrađuje kostime za nastupe i spotove Leta 3, Pipschips & Videoclipsa, Lollobrigide i Putokaza.

 Uz tri nagrađene haljine, na reviji su viđene i druge dojmljive vjenčanice. Jedna od njih je otkačena haljina dizajnerice Eni Surijan iz Labina koju čini zlatni baloner i crveni kožni topić. Dizajnerica Daliborka Babić iz Sv. Lovreča predstavila je pak vjenčanicu izrađenu od srebrnog lamea, rezanu u puno krojnih dijelova koji se isprepliću.

Kreatorica Sanja Kaić inspiraciju je pronašla u 17. stoljeću. Na reviji smo mogli vidjeti i eko-vjenčanicu dizajnerice Else Demark Mazalović - ELIV, kojoj je za inspiraciju poslužila netaknuta priroda. Prošlogodišnja pobjednica Sposa Newsa Doris Kolić predstavila je neobičnu haljinu bijele boje s resicama i vjenčanim "turbanom".

"Battitto del cuore", odnosno "Otkucaji srca" naziv je kreacije modne stilistice Elene Vižentin. Kreatorici Vesni Mileta kao inspiracija pri izradi vjenčane haljine poslužili su ruski etno elementi. Kristina Nefat je pokazala dojmljivu crvenu haljinu koja puno otkriva. Vjenčanica Katje Kliba neodoljivo podsjeća na hrvatsku dance scenu s početka devedesetih - zlatne, uske hlače, zlatne platforma cipele, rukavice sa zebra uzorkom.

Posljednja dva kreatora koja su se predstavila bili su Saša Đukić Obradović i Branka Popov. Saša je svoju haljinu nazvao "Lady of the future", dok je Brankin model inspiriran viktorijanskim i suvremenim dobom. (R. LICUL, snimio B. DANEVSKI)

 

sposa news vjenčanice revija modna revija dizajner modni dizajn eni surijan tajči čekada