Disperzija crvenih obraza: Lamparna ponovno podbacila, prisutni šokirani sramotnim činom zatvaranja

Disperzija crvenih obraza:  Lamparna ponovno podbacila, prisutni šokirani sramotnim činom zatvaranja

13.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Kao naručen za odgovor i potvrdu teksta objavljenome u dnevniku Glas Istre koji je, podsjetimo, govorio o vandalizmu mladih, stigao je jučer skandal u Lamparni, koja se već dugo vremena, uz iznimke, krajnje neuspjelo pokušava brendirati kao mjesto na kojem će se mladi vrhunski zabavljati do sitnih jutarnjih sati.

Najava za predvalentinovsku zabavu izgledala je zaista izvrsno, na tragu nečega, što bi Lamparni eventualno moglo povratiti nekakav polet, no – jedna lasta ne čini proljeće.  Ne čini ih ni šest, ni deset, a ni dvadeset – a upravo je toliko mladih uspjela privući do dva ujutro, kada je party već dobrano trebao prašiti izvrsnim vibracijama pozitivne energije koje zagriženi partijaneri uvijek spremno prihvaćaju s oduševljenjem.

I kada je noć bila na vrhuncu, napokon je s njom i ovo, u mislima mase oronulo mjesto, živnulo. Glazba je intrigantno odzvanjala polupraznim rudarskim kompleksom, no kažu da nada umire posljednja. Doduše, o nadi još koješta kažu, a upravo se možda takvom jučer ispostavila. Nakon doslovno desetak minuta, glazba je naprasno prekinuta, a prisutni ostali iznenađeni, naizgled tehničkim problemima, koji su očito bili ozbiljniji no ikada, pošto je kompleks, u narodu rečeno, zapečaćen. Bez isprike organizatora, bez objašnjenja i razloga, ekipa je bila primorana napustiti kompleks, osjećajući se tako prevarenom za cijenu ulaznica koju je platila. No, izgleda da je klupska glazba u Labinu na zaista vrhunskoj razini – jedna ulaznica vrijedi za desetak minuta glazbe lokalnoga disc jockey-a. Svaka nam čast!

Pritom, zanimljivom se javlja činjenica kako je jučer „netko“ zapečatio mjesto na kojem će se kroz manje od mjesec dana održati pompozno najavljeno obilježavanje devedesete godišnjice Labinske republike. Znači li to da ustvari predsjednik Josipović podupire i daje visoko pokroviteljstvo nečemu što će se održati u sklopu kompleksa koji je sinoć sumnjivo poslovao? Kažem "netko", jer prisutnima, ponavljamo, nije bilo objašnjeno tko, kako i zašto zatvara mjesto.

No, vraćajući se na sam početak ovoga teksta, treba povući paralelu s uvriježenim mišljenjem kako mladi Labinjani odista nemaju gdje pronaći zabavu dostojnoga vikenda. Ukoliko se u samome centru grada usred noći zatvara mjesto koje je moglo ponuditi kakvu-takvu zabavu, onda mladima ne preostaje ništa drugo doli krenuti na obližnje igralište Srednje škole Mate Blažine i bjesomučno se iživljavati po svemu što je na putu. Ili…? (Mario Gigović za Labin.com)

lamparna koncert zatvaranje sramota glazba party Valentinovo