Đir po labinskoj tržnici: Vrijeme od sadnica

Đir po labinskoj tržnici: Vrijeme od sadnica

22.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Sadnja, sjetva i ostali proljetni radovi u vrtovima i okućnicama već su počeli. Jučer smo na labinskoj tržnici pronašli mnogo različitih sorti sadnica rajčice, patlidžana, krastavaca, paprika, tikvica te mirodija poput bosiljka i peršina. Dok je cijena sadnice pomidora ovisno o sorti i veličini iznosila dvije do dvije i pol kune, za sve ostale bilo je potrebno izdvojiti dvije.


Isto to povrće iz plasteničkog uzgoja u ponudi je gotovo čitave godine. Cijena mu je šarolika pa je kilogram paprike babure jučer stajao 40, a roge 36 kuna. Malancane su bile po 28, tikvice po 20, a pomidori po 18 kuna. Cijena sezonskog zelenog povrća bila je prihvatljivija. Blitva i špinat koštali su 14, salata 20, a radič i salatina primo tajo pet kuna za deset dekagrama.


Divlje šparuge i dalje su popularne. Cijena im iznosi 25 kuna po macu. Bljušt je nešto jeftiniji te se može pronaći već za 15-ak kuna. Za đira po labinskoj tržnici, koja je tijekom jučerašnjeg jutra bila solidno posjećena, zamijetili smo i jagode po 34 kune. Isti iznos trebalo je izdvojiti za grožđe rose. Slatka naranča bila je po devet, limun i banane po 12, a kruška viljemovka po 18 kuna. Cijena jabuka kretala se od 10 do 18 kuna.

L. SINČIĆ

Markat tržnica cijene povrće sadnice šparuge