Dino Peruško i Elin Franković pobjednici su gradske razine Natjecanja u čitanju naglas

Dino Peruško i Elin Franković pobjednici su gradske razine Natjecanja u čitanju naglas

24.10.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Gradska knjižnica Labin i ove se godine, u suradnji sa školama Labina i Labinštine, uključila u Natjecanje u čitanju naglas, inicijatori kojega su na nacionalnoj razini Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo.

 

Danas, 24. listopada održali smo gradsko Natjecanje na kojem su sudjelovali učenici Osnovne škole „Ivo Lola Ribar" i Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina te učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Potpićna i Osnovne škole Ivana Batelića Raša.

 

Obzirom na velik broj zainteresiranih učenika iz pojedinih škola, nakon izvršenih školskih prednatjecanja, gradskom je natjecanju pristupilo ukupno 6 natjecatelja podijeljenih u dvije kategorije - mlađa (3., 4. i 5. razred) i starija (6., 7. i 8. razred). Povjerenstvo u sastavu Liliana Vale, Marina Antolović i Slavica Maršić nije imalo jednostavan zadatak, bodovala se kreativnost uvodnog izlaganja, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

 

Najviše bodova u mlađoj kategoriji osvojio je Dino Peruško, učenik 5. b razreda iz Osnovne škole Matije Vlačića Labin (mentorica Klaudia Blašković), a u starijoj Elin Franković, učenica 7. a razreda iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar" Labin (mentorica Ivana Griparić Fable).

 

Pobjednicima želimo mnogo uspjeha na županijskom Natjecanju koje će se održati u Puli 03. studenoga 2016. godine.

 

Gradska knjižnica Labin, kao organizator gradske razine Natjecanja, zahvaljuje na sudjelovanju svim učenicima-čitačima, mentorima Ivani Griparić Fable, Klaudiji Blašković, Romini Miletić i Marini Rade te članovima Povjerenstva.

 

PR

 

 

čitanje naglas čitaonica dino peruško elin franković natjecanje kultura