Devetog lipnja počinje 7. Trofej Labinskih Rudara – dolazi rekordnih 50 selekcija!

Devetog lipnja počinje 7. Trofej Labinskih Rudara – dolazi rekordnih 50 selekcija!

1.6.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Za deset dana kreće sedmo izdanje najvećeg omladinskog nogometnog turnira na Labinštini, ali i šire – „Trofej Labinskih Rudara“ ovog se lipnja igra od 9. do 12., a na turnir dolazi rekordnih 50 selekcija iz tri države.

Svako izdanje dosad bilo je mnogobrojnije od prethodnog, s izuzetkom 2020. godine kad se zbog korone turnir održao, ali u smanjenom obimu, bez momčadi iz inozemstva. Sada je to druga priča, klubovi će sa svojim mladim nogometašima doći iz raznih dijelova Hrvatske, Slovenije i Italije, a lopta bi se trebala zakotrljati na četiri terena, od četvrtka, 9. lipnja.

Turnir se tradicionalno igra u tri kategorije, U9, U11 i U13, a novost ove godine je i veliko otvaranje turnira na platou u kampu Maslinica, četvrtak u 21 sat. Velika novost je i uključenje tvrtke Akrion vlasnika Dejana Gvoića koja će u potpunosti preuzeti brigu o medicinskoj podršci igračima na turniru.

Također, treba istaknuti kako će se ove godine prihod od ulaznica, u dogovoru s Gradom Labinom, donirati za nabavku mamografa. Neke će novosti ostati iznenađenja do samog početka, odnosno prvog dana, a član organizacijskog odbora Elvis Uravić najavljuje:

„Direktor turnira Mauricio Kožljan ove je godine napravio ogroman posao, iako treba priznati kako nam je najbolji marketing odradilo prvih šest izdanja, nisam siguran imamo li ijednog gosta koji nam je otišao nezadovoljan. Naime, trudimo se da klubovi dođu svjesni činjenice kako svi vole biti pobjednici, ali kako je ovaj turnir zapravo nagrada za mlade nogometaše koji naporno treniraju cijelu sezonu na njenom kraju. Zbog toga, gledamo osigurati najbolje uvjete, od lopti, terena do sudaca koje možemo, a to nam se vraća iz godine u godinu.“

Sam direktor istaknuo je kako je ove godine i lakše i teže organizirati turnir: „Prije svega, nemamo više mjera i posebnih protokola, te je s te strane puno lakše. Isto tako, svake godine smo sve iskusniji i otprilike znamo kojim smjerom želimo, a opet s druge strane, želimo sami sebi dizati letvicu kako bi ovaj turnir bio sve kvalitetniji, na korist šire lokalne zajednice. Plan je bio da ne idemo preko 16 momčadi u kategoriji, ali dobili smo neke nove momčadi, a neke stare znance nismo mogli odbiti. Nadamo se lijepom vrijeme i standardno fantastičnoj atmosferi ta tri dana“, rekao je Kožljan.

Veliku podršku turniru daju tvrtke Maslinica, Vina Romeo, Akrion, Leda, Grad Labin, TZ Labin-Rabac i Sportska zajednica Grada Labina. „Drago nam je da su svi polako prepoznali da iza ovog projekta stoji ogroman rad i entuzijazam koji donosi benefite i Rapcu i Labinu. I ove godine nam dolaze dragi gosti iz Pirana, Zagreba, Makarske, Dugog Sela, Ljubljane, talijanskog Mansua i mnogih drugih mjesta…“, završava Kožljan.

NK Rudar

trofej labinskih rudara nogomet maslinica elvis uravić mauricio kožljan