Deset eura po metru prihvatljiva cijena?

Deset eura po metru prihvatljiva cijena?

24.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Agencija za prodaju nekretnina Euro Nek očekuje da će se vlasnici čije zemljište na Dubrovi namjerava otkupiti za izgradnju golf igrališta međusobno usuglasiti i do kraja tjedna ponuditi jedinstvenu cijenu četvornog metra, doznajemo od direktorice Sonje Lilić.

 


To je ishod prošlotjednog sastanka vlasnika parcela i potencijalnog investitora Danijela Tudje iz venezuelanskog projektnog biroa Editec Ingeria Caracas te njegovih zastupnika u Hrvatskoj Sonje Bienenfeld iz zagrebačke tvrtke Spiegelfeld i riječkog odvjetnika Denisa Kobajića.
- Od 21 vlasnika odazvalo se 16, a s ostalima smo kontaktirali telefonski. Razgovori su bili vrlo konstruktivni i mislim da se približavamo cijeni koja svima odgovara, rekla nam je jučer Lilić u telefonskom razgovoru.
Investitor ustraje na prethodno ponuđenoj cijeni od sedam eura po četvornom metru, dok građani, među kojima su neki prije tražili i višestruko više, popuštaju i sada cijenu od oko deset eura za kvadrat smatraju prihvatljivom.


Oko 120 hektara zemljišta između Poduzetničke zone Vinež i Parka skulptura Dubrova prostornim je planovima rezervirano za golf teren. Veći dio prostire se u općini Sv. Nedelja, a manji na području Grada Labina. Ponuda za otkup oko 70 posto parcela u privatnom vlasništvu stigla je potkraj siječnja iz Spiegelfelda. Moguća investicija procjenjuje se na oko 60 milijuna eura, a investitori za koji Editec radi za sada ostaju nepoznati.

R. S.

Sonja Bienenfeld euronek agencija golf poduzetnička zona Dubrova zemljište prodaja malverzacije nekretnine investitori editec Sonja Lilić