Denis Dundara i dalje predsjednik Udruge osoba s invaliditetom - detektirati sve preostale arhitektonske barijere u gradu

Denis Dundara i dalje predsjednik Udruge osoba s invaliditetom - detektirati sve preostale arhitektonske barijere u gradu

29.11.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak, 26. studenog u Velikoj vijećnici Grada Labina održana je redovna Skupština udruge osoba s invaliditetom na kojoj je odlučeno da će Udrugom, još jedan mandat predsjedati Denis Dundara. Za njegovog zamjenika izabran je Valdi Demetlika. Udruga je osnovana 2004. godine te broji 318 članova. Na Skupštini je prihvaćen Proračun za iduću godinu u visini 130.000,00 kuna. Od ukupnog iznosa najveći dio sredstava bit će namijenjen prilagodbi toaleta u novom sjedištu, izgradnji rampi za invalidska kolica te nabavci pokretnog transportera „Jollya“.

Skupština je ujedno bila prigoda da članovi ukažu na problem nepoštivanja prednosti invalida pri odlasku na liječnički pregled, odnosno na nedostatak obavijesti u liječnički ordinacijama o prednosti osoba s invaliditetom. Udruga će uputiti zahtjev prema Gradu o postavljanju klupa za sjedenju duž glavne ulice u Labinu. Povodom Međunarodnog dana invalida, 03. prosinca, Udruga će službeno otvoriti nove prostorije na adresi Katuri 17, točnije u prizemlju Poduzetničkog inkubatora.

Udruga osoba s invaliditetom i na posljednjoj je Skupštini pohvalila suradnju s Gradom Labinom – Labin zdravim gradom. Napominju kako su dokazali da se u mnogočemu može izmijeniti izgled grada te učiniti javne objekte dostupnijima osobama s invaliditetom. U programu rada za iduću godinu izdvajaju, između ostalog, definiranje preostalih lokacija s arhitektonskim barijerama u cilju njihovog otklanjanja. Stvaranje boljih uvjeta osoba s invaliditetom u prometu, s akcentom na parkirališta.

Voljeli bi urediti dvoranu za medicinsku gimnastiku kao i postići prilagodbu toaleta u javnim ustanovama. U nadolazećoj godini Udruga će se usmjeriti aktivnosti i ka edukaciji. Organizirat će radionicu o pravima za invalidne osobe, potom kreativne radionice te informatičke tečajeve. U idućoj godini nastojat će, u suradnji s Gradom, Turističkom zajednicom i hotelskim kućama pronaći najbolje rješenje prilagodbe plaže za osobe s invaliditetom.

 

denis dundara udruga osoba s invaliditetom ramiz durmić barijere invalidnost osobe s invaliditetom