Debitirale Maškare spod kamina - OPĆINA SV. NEDELJA PONOVNO SE UKLJUČILA U KARNEVALSKA ZBIVANJA

Debitirale Maškare spod kamina - OPĆINA SV. NEDELJA PONOVNO SE UKLJUČILA U KARNEVALSKA ZBIVANJA

19.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

ŠTRMAC - Mašakre spod kamina naziv je ovdašnje maškarane skupine koja je debitirala na subotnjoj maškaranoj povorci u Labinu te je tako općinu Sv. Nedelja nakon niza godina ponovno uključila u karnevalska zbivanja. Premda nove, ove su maškare zabilježile jednako uspješan nastup kao i iskusnije skupine, a posebne su simpatije pokupile zbog djece koja su na koturaljkama maskiranim u skije vozila slalom između prometnih čunjeva "maskiranih" u štapove.

- Skupili smo se na brzinu, u posljednji trenutak, ali sljedeće godine će biti puno bolje, kazao nam je Mauro Zupičić, koji uz Igora Derosija i Dalena Derosija čini "predsjedništvo" skupine.

Skupinu su činili roditelji i djeca, pokoja nona i "dragovoljci". Alegorijska kola vozila su velikog snjegovića i izbacivala kuglice od stiropora koji je "glumio" snijeg, a za sobom su vukle velike sanjke. Za skijaša koji se "razbije" tu su bila ambulantna kolica opremljena domižanom za davanje infuzije.

Tema njihovog nastupa bio je "Dragulinovo Ski Kup 2014", a naziv je dobio po kojoj se kad padne snijeg doista može skijati, ali maksimalno pedeset metara. Da se na defileu dijelila diploma za iskaznu dobru volju i želju, zasigurno bi pripala njima. R. S

karnelval poklade maškare štrmac općina sveta nedelja sveta nedelja kamin zabava pust