Dans otvorenje izložbe ISTARSKI CLUSTER Simone Mocenni u Galeriji Alvona

Dans otvorenje izložbe ISTARSKI CLUSTER  Simone Mocenni u Galeriji Alvona

16.9.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Galerija Alvona pozvat na otvaranje izložbe

ISTARSKI CLUSTER

Simone Mocenni

u petak 16. rujna 2022. u 19:30 sati

 

Simone Mocenni predstavlja likovnoj publici svoj najnoviji ciklus radova inspiriranih sjećanjima na voljenu Istru kojoj su posvećene.

Ovaj svestrani umjetnik – glazbenik, pisac, kipar i slikar kroz svoja djela promišlja i razrađuje semantičke i semiotičke vrijednosti razrađujući simbole, značenje i logiku znakovlja kao i njihova skrivena značenja. Iskristalizirani Simoneov prepoznatljiv znak trokuta, ponovljen u bezbroj inačica, suptilno tvori kompoziciju koju označava savršeni red i zadivljujući sklad detalja i cjeline.

Simone Mocenni izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Milano, Bologni, Trstu, Parizu, Bjelovaru, Ankari, Labinu i Puli. Sudjeluje u radu internacionalnih kiparskih simpozija, a jedan od najvažnijih je simpoziji u Dubai, gdje je prisutan sa šest radova. 2010. sudjeluje na drugom međunarodnom bienalu urbane skulpture u Guadalajari (Mexico) kao predstavnik Italije. Autor je i koautor s ocem Gualtierom Mocenniem više skulptura u javnom prostoru od kojih kao jedna od najznačajnijih je svakako veliki javni spomenik žrtvama bombardiranja Pule 1944.-1945. realiziran 2013.g.

https://galerija-alvona.hr/hr/event?slug=istarski-cluster

Dobro došli Vi i Vaši prijatelji!

Izložba ostaje otvorena do 23.9.2022.

galerija alvona Simone Mocenni izložba