"Dani arhitekture u Istri 2016" nastavljaju se u Labinu 9. prosinca

"Dani arhitekture u Istri 2016" nastavljaju se u Labinu 9. prosinca

7.12.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu Dana arhitekture u Istri, tradicionalne manifestacije istarskog Društva arhitekata DAI-SAI koja je ove godine posvećena temi „Regionalni uvjeti“ s namjerom ispitivanja mogućnosti razvijanja kulture prostora i arhitektonske kritike u Istri, Galerija KuC-a “Lamparna” predstaviti će projekt DOCK CULTURE (DOK CRES), arhitektice Bojane Vuksanović. Projekt sadrži prijedloge za očuvanje te neka rješenja za prenamjenu u kulturno-turističke svrhe objekta Dok F izgrađenog u Uljaniku prije 103 godine, koji je jedan od rijetkih plovećih objekata iz perioda Austro-Ugarske Monarhije još uvijek u funkciji. Naime, danas je on Dok 9 brodogradilišta Cres i jedan od ukupno sedam plovećih dokova u hrvatskim brodogradilištima.

Izložba se otvara u petak, 9. prosinca 2016., u 20:00 sati, te ostaje otvorena do 15. prosinca 2016., svakodnevno od 18:00 – 21:00 (nedjeljom zatvoreno).

Održavanje izložbe omogućili su HUiU, DAI-SAI i L.A.E. XXI.
Djelatnost KuC-a “Lamparna” u 2016. sufinanciraju Ministarstvo kulture i Zaklada “Kultura nova”.
Projekt Klub mladih sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

KuC Lamparna petak Gradska knjižnica Labin Pijacal L.A.E. XXI HUiU DAI-SAI Lamparna Klub mladih izložba Dok Cres projekt predavanje Bojana Vuksanović