Danas se obilježava Međunarodni dan starijih osoba

Danas se obilježava Međunarodni dan starijih osoba

1.10.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava danas 01. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan posjetila je Dnevni centar za starije osobe na Marcilnici. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba jest sačuvati dostojanstvo starijih osoba i  prikazati  sve mjere skrbi koje se u društvu poduzimaju. Raznim  programima, događanjima, akcijama i aktivnostima ističe se briga i skrb o starijim osobama, između ostalog i njihovo društveno sudjelovanje ovisno o interesima, sposobnostima i sklonosti.

 

Zamjenica gradonačelnika poželjela je korisnicima Dnevnog centra dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo uvjerena da svoje vrijeme u Dnevnom centru provode kvalitetno i veselo u društvu svojih sugrađana. Bila je to i prilika da se još jednom zahvali labinskom Župnom uredu što im besplatno ustupa prostor gdje se nalazi centar. U Centru su zaposlene medicinska sestra i njegovateljica koje brinu i skrbe za korisnike, a uz nju prisutna je bila i ravnateljica Doma za starije i nemoćne Raša Esma Radičanin. Dnevni centar za starije osobe djeluje u Labinu već 10 godina. Trenutni broj korisnika je 12 dok je puni kapacitet centra 15 osoba.

 

Centar za pomoć starijim osobama +65 je također danas na Trgu labinskih rudara svojim sugrađanima predstavljao aktivnosti i usluge koje pruža, a u poslijepodnevnim satima, s početkom u 16:30 sati učenici Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana posjetit će i zabaviti štićenike Doma za starije i nemoćne osobe u Raši.

 

Više

 

 

starije osobe međunarodni dan starijih osoba centar +65