Danas na bijenalu industrijske umjetnosti - petak i subota 26. i 27. 09. 2014. Labin - Program

Danas na bijenalu industrijske umjetnosti - petak i subota 26. i 27. 09. 2014. Labin - Program

26.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Petak, 26.09.2014. i Subota, 27.09.2014.   RAŠA, Trg Gustavo Pulitzer Finali:   Petak, 26.09.  Carl Michael von Hausswolff (SE) "RED EMPTY : RAŠA", od 21:00 - 24:00

Carl Michael von Hausswolff  (1956.) je kompozitor, vizualni umjetnik i kustos usredotočen na kontinuirana istraživanja električne struje, frekvencija, arhitekture i paranormalnih elektronskih interferencija. Izlagao je na prestižnim međunarodnim smotrama poput Manifeste (1996.), Documente X (1997.) i Venecijanskog bijenala (2001., 2003., 2005.). Carl Hausswolff je s umjetnikom Leifom Elggrenom autor projekta i suvladar Kraljevine Elgaland-Vargaland (KREV), svih područja ničije zemlje između nacionalnih granica na kopnu i na moru, digitalnog i mentalnog prostora. Hausswolff je kustos i producent trajnog zvučnog projekta freq out www.freq-out.org koji okuplja umjetnike, arhitekte, matematičare i kompozitore. Živi i radi u Stockholmu i Palma de Mallorci.

Red Empty: Rasa, 2014., objedinjuje koncert i svjetlosnu instalaciju, a dio je Red Empty projekta kojeg Hausswolff godinama producira širom svijeta, mahom na napuštenim i zapuštenim lokacijama od povijesnog i kulturološkog značaja. Svjetlosna instalacija Red Empty: Rasa bit će izvedena u Raši ispred crkve Sv.Barbare, zaštitnice istarskih rudara, a Hausswolff će istovremeno izvesti i jedan od svojih slavnih koncerata koji istražuju područje niskih zvučnih frekvencija.

www.cmvonhausswolff.net

 

Subota, 27.09. Anne Spalter (US) "Moderni krajolici", od 21:00 - 24:00

Anne Morgan Spalter (1965.), umjetnica, pedagoginja, diplomirala je matematiku i vizualne umjetnosti na sveučilištu Brown, a slikarstvo na Rhode Island School of Design. U svojim je radovima nadahnuta dugoročnim ciljem integracije umjetnosti i tehnologije. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama diljem svijeta. Živi i radi u Rhode Islandu, SAD.

Serijom video radova nastajalih od 2011.god. pod nazivom Moderni krajolici, koje će prezentirati putem projekcija velikog formata na glavnom trgu u Raši, umjetnica kreira nostalgičnu i romantičnu verziju krajolika koja u svijesti ljudi isključuje sve tragove tehnološke civilizacije i uključuje samo prirodne motive na način da u prvi plan postavlja upravo tehnološke, ljudskom rukom sazdane motive koji su u današnjoj civilizaciji uklopljeni u šire, prirodno okruženje s kojim u zajedništvu određuju moderni krajolik. U formalnom pogledu, umjetnica je nadahnuta geometrijskim i kružnim uzorcima budističke i islamske umjetnosti, koje, pak, prilagođeni softver generira iz digitalnih video snimaka realnih krajolika.

www.annespalter.com

 

 

Ostale izložbe u tijeku:

KuC "Lamparna": Laibach "Crveni reviri", Autopsia "Čelična knjiga", Kata Mijatović "Resume", Zatko Kopljar "K 13", Zoran Todorović "Toplina". Otvoreno svakog dana od 20:00 - 24:00.

Gradska knjižnica Labin: Damir Šolman "STARCITY". Otvoreno svakog dana, osim Subote i Nedjelje, od 18:00 -21:00.

 

PR

 

 

bijenale industrijske umjetnosti lamparna raša art lae dean zahtila