Danas kvalifikacije za 1. HMNL: MNK Albona - MNK Zagreb Zapad

Danas kvalifikacije za  1. HMNL: MNK Albona - MNK Zagreb Zapad

5.6.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Još su dva kola preostala do okončanja kvalifikacija za popunu Prve hrvatske malonogometne lige. Iako raspored utakmica i trenutni bodovni učinka sugeriraju kako se drugi putnik u viši rang neće znati do samog kraja realnost upućuje da je ipak sve već odlučeno i da će uz Murter u elitni razred malonogometaši Zagreb Zapad.

.

Naime pobjedom u Osijeku Zagrepčani su iz svih kombinacija izbacili Areku koja u predzadnjem kolu gostuje na Murteru. Otočani su i teoretski osigurali prvoligaški status. Kako je osim motiva i domaćeg parketa kvaliteta još veća prednost Murtera samo bi čudo moglo Osječane spasiti od petog poraza.

.

Spoznaja da će Murter u zadnjem kolu u Zagrebu igrati bez natjecateljskog motiva te da je, obzirom na okolnosti, realno očekivati kako bi, inače uobičajeni domaćinski sudački povjetarac u jedra, ovaj put mogao dosegnuti i obrise „orkana“ subotnji susret u Labinu između Albone i Zagreb Zapada gotovo da gubi na značenju.

.

Istina Zagrepčani, potpuno rasterećeni i svjesni da ih tek protiv Murtera u Sutinskim vrelima čeka susret odluke, imaju priliku već u Labinu riješiti sve dvojbe. Za to im je, uz pobjedu ili remi, dovoljan i poraz od jednog gola razlike u kojem će postići više od šest golova. Pošto je već sad, više nego izvjesno, kako će zadnje kolo kvalifikacija biti tek puko zadovoljavanje forme Labinjani motiv za subotnji sraz mogu potražiti jedino u moralnoj zadovoljštini dokazivanja da su ipak na parketu bolja momčad od Zagrepčana.

.

No, kad se sve zbroji i oduzme, niti će Zagrepčani imati prevelikog razloga za slavlje a niti Labinjani za pretjeranu tugu. Ove kvalifikacije su pokazale da je Prva liga, u trenutnim okolnostima, za jede i za druge, preveliki zalogaj te da u postojećim sastavima, osim par bodova, nemaju što tražiti u elitnom razredu.

 

I IMNL – KVALIFIKACIJE 5. KOLO

MURTER

MURTER- AREKA (Osijek)

Ned. 20:00h

LABIN

ALBONA-ZAGREB ZAPAD (Zagreb)

 Sub. 20:30h

KVALIFIKACIJE ZA I HMNL – NAKON 3. KOLA

1.

MURTER

4

4

0

0

21

:

14

12

2.

ZAGREB ZAPAD

4

3

0

1

23

:

18

9

3.

ALBONA

4

1

0

3

21

:

26

3

4.

ARECA

4

0

0

4

11

:

28

0

I IMNL – KVALIFIKACIJE 5. KOLO

ZAGREB

ZAGREB ZAPAD-MURTER (Murter)

 

OSIJEK

AREC-ALBONA (Labin)

 

 

Zbog čega je mali nogomet (futsal) zanimljiv?

Baš zbog ovoga! (klikni da vidiš)

 

 

 

 

Izvor: LabinSport.com

Live prijenos: LabinSport.com

 

MNK Albona futsal Labin SŠ Mate Blažine Murter mali nogomet kvalifikacije 1.HMNL ZG Zapad