Dan sjećanja na žrtvu Vukovara uz pjesmu Nede Milenkovski „Odu ponosa majko pjevaj“

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara uz pjesmu Nede Milenkovski „Odu ponosa majko pjevaj“

18.11.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Hrvatska danas obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a vukovarskih žrtava prisjetit ćemo se i u Labinu. No, iz Vukovara je jučer stigla i lijepa vijest da je naša pjesnikinja Neda Milenkovski, odnosno njezina pjesma, uvrštena u zbornik domoljubne poezije „Pjesmom protiv zaborava“ na Festivalu domoljubne poezije, kojeg već treću godini organizira Udruga Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

 

Pjesma „Odu ponosa majko pjevaj“, koja je uvrštena u zbornik kaže Neda Milenkovski: (ton – Neda Milenkovski). Na natječaj se javio velik broj pjesnika, a Neda Milenkovski bila je jedina iz Istre: (ton – Neda Milenskovski 1). Sutra će povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara delegacija Grada Labina i općina Labinštine, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruženja antifašističkih boraca, Policijske postaje Labin, Crvenog križa, Župnog ureda Labin i Javne vatrogasne postrojbe položiti vijenac i zapaliti svijeću na Spomen obilježju na Gradskom groblju Labin.

 

Prigodna komemoracija će se održati u 10.30 sati. Pada Vukovara i vukovarskih žrtava sutra ćemo se prisjetiti i misom i paljenjem svijeća. Misa za sve poginule branitelje održat će se u 18 sati u crkvi Gospe Fatimske u Podlabinu.

 

 

nada milenkovski vukovar dan sjećanja povijest domovinski rat pjesma