DA za funkcionalno i projektno spajanje labinskih općina

DA za funkcionalno i projektno spajanje labinskih općina

15.12.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnicu Katarinu Filipović (SDP) zanimalo je što se poduzima po pitanju administrativnog spajanja općina, čime bi se uštedilo na troškovima zaposlenika u općinskim upravama  i još dodatno dobila dodatna sredstva od Vlade RH te da li će se provesti savjetodavni referendum o toj temi.  Vijećnica Filipović dodala je kako bi Istarski demokratski sabor takvu odluku lako proveo s obzirom da ima većinu u labinskim općinama.

Odgovarajući na pitanje vijećnice Filipović, gradonačelnik Valter Glavičić kazao je: „Meni je drago da IDS vidite kao vrlo bitnu kariku u lancu i hvala vam na tom komplimentu, no o toj temi odlučuju građani i to ne građani Grada Labina već općina Labinština“.

Dodao je kako među općinama Labinšćine vlada zajedništvo kakvo je rijetko viđeno u Istri i u Hrvatskoj. „Surađujemo na  vrlo bitnim pitanjima i međusobno se uvažavamo i poštujemo. Grad Labin neće nametati stavove o pripajanju, a s druge strane ću zagovarati da puno stvari koje su funkcionalne i koje imaju smisla mogu biti povezane i bolje nego što je danas, i zato podupirem funkcionalno spajanje pojedinih aktivnosti i  projekata“, dodao je gradonačelnik Glavičić.

Također smatra da uštede koje bi nastale spajanjem je jako lijepo za čuti , ali kako zna da  Pićanci, Rašani, Kršanci i Nedešćani žele imati svoju općinu.
spajanje općina katarina filipović politika sdp