Cvjetnica obilježena izložbama (Audio)

Cvjetnica obilježena izložbama (Audio)

6.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - Stol od Vazma, edukativna uskrsna trpeza ispred Narodnog muzeja, i izložba dječjih radova »Ususret Uskrsu« unutar muzeja privukli su jučer nakon mise brojne Labinjane koji su razgledali dječje radove inspirirane skorim blagdanom.

U sklopu manifestacije »Proljeće u gradu« grafička dizajnerica Ivona Verbanac tijekom dvodnevne ekološko-likovne radionice s devet učenika iz labinske Osnovne škole »Ivo Lola Ribar«, kojima se pridružila i učenica iz Raše, izradila je praktične i dekorativne košarice za jaja. Na stolu od Vazma nije nedostajalo ni kruha ispod peke.

Živo i veselo bilo je i u muzeju, gdje su svoje radove izložili osnovci iz Raše, Potpićna i Čepića. Postavom dominiraju crteži, a polaznici likovne radionice »Točka« iz Potpićna napravili su zanimljiv pomak ostvarenjima od žice.
Inače, izložba u organizaciji HKD-a »MI« zbog velikog broja likovnih radova od prošle godine podijeljena je u dva ciklusa pa će tako svoj talent i znanje učenici dviju labinskih škola pokazati sljedećeg proljeća.

S. Z.

 

 Više o projektu koji je organizirao Grad Labin u sklopu manifestaciju «Proljeće u gradu» kazala je voditeljica radionice, Ivona Verbanac. (Prilog Ivona Verbanac)- Radio Labin

stol od vazma vazam uskrs likovna radionica Točka HKD Mi crteži kultura proljeće u gradu narodni muzejoš ivo lola ribar obrazovanje djeca cvjetnica