Crno bijele tipke pretvorene u najšareniju rapsodiju

Crno bijele tipke pretvorene u najšareniju rapsodiju

13.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U okviru Klasičnoga ljeta, koje labinsko Pučko otvoreno učilište već tradicionalno organizira u starogradskoj Župnoj crkvi, sinoć je nastupio španjolski pijanistički par Sofia Cabruja i Carlos Lama. Kao glazbena obitelj njih dvoje djeluju vrlo dugo, a glase za međunarodno najpriznatiji španjolski duet, što i ne čudi s obzirom na broj elitnih mjesta i dvorana u kojima su nastupali. Njihova izvrsna glazbena interpretacija Schuberta, Brahmsa, Debussya i brojnih drugih, dovela ih je, tako, do Londona, Pariza, Madrida, Tokija, Moskce, pa čak i do Kuala Lumpura. Pored profesionalnog bavljenja glazbom, vrlo su angažirani u humanitarnim organizacijama, zbog čega su i dobili priznanje UNICEF-a.

Sinoć je ovaj izvanredan duo izveo četveroručni Klavirski recital, a sam program podijelili su u dva dijela. Tako su ljubitelji vrhunske glazbe u prvome dijelu uživali  u Bachovoj kantati Wir danken dir, Gott, Chopinovim Varijacijama u D duru te  Brahmsovim  Mađarskim plesovima. Drugi dio Cabruja i Lama posvetili su ponešto drugačijem opusu, pa su tako izvodili dijelove Rachmaninove Druge simfonije u e molu, Ravelovom Valceru te dvama plesovima iz De Fallova Kratkog života.

Publika je na ove izvedbe reagirala izvanredno, pa su  se Sofia i Carlos nakon predviđenog repertoara ponovno vratili za klavir i ponovno oduševili. Zainteresirana labinska publika ponovno je pokazala da zna cijeniti vrhunsku kvalitetu, no šteta je, nažalost, da takve publike nema više.

koncert klasično ljeto pučko otvoreno učilište carlos lama sofia cabruja