Čistite blato s traktora i radnih strojeve prije izlaska na cestu u protivnom slijedi kazna

Čistite blato s traktora i radnih strojeve prije izlaska na cestu u protivnom slijedi kazna

22.3.2010. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U narednom razdoblju na prometnicama u Istri očekuje se povećan promet traktora i radnih strojeva stoga iz policije pozivaju sve sudionike u prometu na povećan oprez, a vozače traktora i radnih strojeva da se pridržavaju propisa.

Vozilom mogu upravljati samo oni koji imaju položen vozački ispit za spomenutu kategoriju vozila, a vozila ne smiju sudjelovati u prometu ukoliko nisu tehnički ispravna i registrirana, navode u policiji. Dužnost svakog vozača je očistiti traktor ili radni stroj od blata prije uključivanja na asfaltirane prometnice ili će u protivnom biti kažnjeni novčanom kaznom od 500 kuna.

Novčanom kaznom od 5 do 15 tisuća kuna ili kaznom zatvora od 60 dana kaznit će se vozači koji upravljaju traktorima i radnim strojevima bez vozačke dozvole, a 700 kuna platit će oni čije vozilo nije registrirano, odnosno tisuću kuna za tehnički neispravno vozilo.

Tijekom prošle godine PU istarska evidentirala je 17 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali traktori i radni strojevi. U tim su nesrećama 3 vozača traktora teško ozlijeđena, a tri lakše.

traktor pu istarska radni strojevi čišenje blata