Cijene goriva ponovno porasle

Cijene goriva ponovno porasle

10.11.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od danas je skuplja za 6 i 9 lipa te se sada  prodaje u rasponu od 9,10 do 9,14 kuna, ovisno o kompaniji i svi imaju različite cijene. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina u posljednjih mjesec dana.

Spremnik od 50 litara tako je u posljednja dva tjedna poskupio za 10,5 kuna. Litra eurodizela danas je poskupila za 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od danas plaćaju u rasponu od 8,50 do 8,53 kune, ovisno o kompaniji, a što je i najviša cijena u posljednjih mjesec dana. U posljednja dva tjedna spremnik od 50 litara eurodizela poskupio je ukupno 9 kuna.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja od sredine listopada. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina danas je porasla za oko 10 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,09 kuna.  

Skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,2 do 2,65 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. No danas je tečaj dolara preskočio razinu od 7 kuna i najviši je od kraja srpnja što bi ukoliko se nastavi taj trend, moglo snažnije utjecati na cijene goriva idućega tjedna.

 

 

gorovo benzin cijena energetika energenti eurosuper 95 dizel