Cesta, nogostup, odvodnja, kanalizacija i sva potrebna nova infrastruktura uskoro stiže do žitelja Kapelice!

Cesta, nogostup, odvodnja, kanalizacija i sva potrebna nova infrastruktura uskoro stiže do žitelja Kapelice!

17.10.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Kako je nedavno i najavljeno, prošloga tjedna nastavljeni su radovi na obnovi druge faze županijske ceste kroz naselje Kapelica. Točnije, nastavljeni su radovi na dionici od „butegice“ do Morčaka.


Podsjetimo, radi se o ukupno dvije faze radova kroz koje će Županijska uprava za ceste i Grad Labin uložiti više od 11 milijuna kuna, a ovim radovima biti će obnovljena kompletna dionica od kružnog toka Kapelica pa sve do Morčaka uz novoizgrađeni nogostup.


Gradilište je jutros posjetio i prvi čovjek Labina, gradonačelnik Valter Glavičić te istaknuo par važnih činjenica koje zaokružuju ovu važnu investiciju.


Osim ceste i nogostupa, gradi se i kanalizacija – Kapelica prvo naselje u kojem su započeli radovi na Aglomeraciji ukupno vrijednoj više od 800 milijuna kuna!


„Radovi su nastavljeni nakon što je turistička sezona stigla svome kraju, a važnost ove investicije važna je iz više razloga. Osim toga što će cijelom dužinom kroz naselje Kapelica sada prometnica biti u potpunosti obnovljena i sigurnija za promet uz nogostup koji na ovom dijelu nije postojao, sigurnost prometa i pješaka diže na jedan viši nivo. Ono što je možda, po veličini investicije još i važnije, jest činjenica da se tijekom ovih radova na prometnici paralelno odvijaju i radovi na kanalizacijskom sustavu, odnosno, to su prvi radovi u sklopu velikog projekta Aglomeracije vrijedne više od 800 milijuna kuna. Ovo je svojevrsni početak najvećeg projekta u povijesti na našem području. Tako je Kapelica prvo labinsko naselje u kojem su započeli konkretni radovi na Aglomeraciji te će građani Kapelice dobiti kanalizaciju do svojih kuća. Kako je teren ovog naselja specifičan te su visinske razlike terena velike, ovaj dio Labina imat će tzv. vakumski sustav kanalizacije. Važno je istaknuti da je uz cestu, nogostup, oborinsku odvodnju, kanalizaciju i svu infrastrukturu koje se radi, Kapelica trenutno vjerojatno i najveće gradilište na Labinštini, a infrastruktura koju ovo naselje dobiva bit će jedan pravi, vidljivi i opipljiv segment dodatnog razvoja naselja koje je u stalnom porastu što se tiče broja stanovnika“– zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.


kapelica žuc cesta radovi na cesti