Čelnici labinskih obrtnika zadovoljni izvješćem središnjice o reviziji poslovanja (Audio)

Čelnici labinskih obrtnika zadovoljni izvješćem središnjice o reviziji poslovanja (Audio)

6.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN -»Dokumentacija o organizacijskom radu je uredna«, »izvješće o poslovanju u 2006. je korektno i istovjetno sa stanjem u financijskom knjigovodstvu«, »proračun je uravnotežen«, neki su od izraza iz izvješća o kontroli financijskog i materijalnog poslovanja koje je tajnik labinskog Udruženja obrtnika Arduino Golja jučer čitao novinarima na konferenciji u Labinu.

 

Nakon optužbi za nesavjesno poslovanje i štrajka glađu člana te udruge Vilima Filipovića, Obrtnička komora Istarske županije zatražila je od središnjice HOK-a reviziju poslovanja labinskog ogranka, a dugoočekivano izvješće stiglo je koncem prošlog tjedna.

 

- Ovakvo izvješće o kontroli rada društva od siječnja 2006. do travnja 2008. se samo poželjeti može, i u cijelosti ga prihvaćamo, izjavio je Golja. Izvješće je pokazao i prisutnim novinarima, i u njegovom sažetku, koliko se moglo utvrditi letimičnim čitanjem, doista nema riječi o nekim nepravilnostima. Opsežna dokumentacija, kazao je predsjednik labinskih obrtnika Narčizo Smoković, dostupna je na uvid članovima Skupštine te Nadzornom i Upravnom odboru. Jedan je primjerak izvješća, koje potpisuju tajnica HOK-a Mira Čegec i voditeljica savjetodavne službe Sanja Želinski Matunec, upućen i Viliju Šaini, predsjedniku istarske Obrtničke komore, po čijem je traženju HOK došao u Labin. Golja je iznio i kronologiju zbivanja u udruženju, rekavši da je bio izložen klevetama, dok je Narčizo Smoković u pisanom materijalu podijeljenom novinarima ustvrdio da će »monstruozne optužbe« trebati dokazati, jer »Upravni odbor i Skupština pokreću određene mjere pred komorskim i pravosudnim tijelima«. U istom materijalu navodi se da su posljednji događaji »osmišljena kampanja pojedinaca potpomognuta osobama koje obnašaju višu funkciju u komorskom sustavu s ciljem rušenja predsjednika Smokovića i tajnika Golje«. Na pitanje na koga aludiraju, Golja je rekao da to treba ostaviti za budućnost«, jer će vjerojatno biti i »drugo i treće poluvrijeme«.


Čelnici labinskih obrtnika osvrnuli su se i na neke od primjedbi s posljednjeg sastanka članova, rekavši da je usvojen pravilnik kojim će se intenzivirati rad sekcija, kao i da su oni sami pokušali urgirati oko nekih problema obrtnika, kao što je produljenje radnog vremena, no šire okruženje nije imalo sluha.

(Prilog Arduino Golja).

(Prilog Golja-Odluka) sa Radio Labina

 

K. STEPČIĆ REISMAN

 

Foto:Narčizo Smoković (lijevo) i Arduino Golja pokazuju dokumentaciju udruženja

Arduino Golja udruga obrtnika Labin Vilim Filipović HOK Narčizo Smoković revizija