Čačić ide u zatvor!

14.11.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kažu da će u Zagrebu skinuti Bana Jelačića s konja i da će na njegovo mjesto staviti Čačića! Znate li zašto? Jer je navodno Čačić ubio više Mađara od njega!

Šalu na stranu. Najnovije vijesti su da će assasino ipak u zatvor. Međutim, postavlja se pitanje da kakva je to vlada kada ima ubojicu za potpredsjednika? Dolje tekst iz ipressa:

 

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je na mađarskom sudu u Kapošvaru, u drugostupanjskoj presudi, osuđen na godinu dana i deset mjeseci zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama iz siječnja 2010. godine. Prema prvim podacima pola kazne će morati provesti u zatvoru, a polovica mu ostaje kao uvjetna kazna. No, prema nekim drugim informacijama u zatvor će morati ipak na 22 mjeseca.

 

Prema prvim informacijama iz Mađarske, djelomično je potvrđena presuda iz lipnja kada je nepravomoćno osuđen na 22 mjeseca zatvora, ali uvjetno s tri godine kušnje. No, ovaj put određeno je da Čačić mora 11 mjeseci provesti u zatvoru, a drugih 11 mjeseci je uvjetno.

 

Čačić nije bio prisutan na izricanju presude jer je s hrvatskom delegacijom na povratku iz Katara.

 

Čačić nema pravo na žalbu i mora početi služiti zatvorsku kaznu u roku od najkasnije dva mjeseca, potvrdio je Reutersu glasnogovornik mađarskog suda.

 

Podsjetimo, Čačić je u siječnju 2010. godine skrivio prometnu nesreću na mađarskoj autocesti u kojoj su poginule dvije osobe, javlja tportal.

 

Hina, pozivajući se na mađarsku agenciju MTI i britanski Reuters javlja da će Čačić u zatvoru provesti 22 mjeseca. Prema mađarskoj novinskoj agenciji sud je djelomično izmijenio odluku nižeg suda ispuštajući odredbu o trogodišnjem roku kušnje te ukinuo preliminarnu odluku o oslobađanju. Britanska agencija Reuters izvještava, pozivajući se na Čačićeva odvjetnika, da je Čačić osuđen na 22 mjeseca zatvora.

 

Reuters, pozivajući se na glasnogovornika suda, navodi i da se na ovu odluku ne može žaliti i da Čačić mora početi služiti kaznu unutar jednog do dva mjeseca. Nepravomoćnom presudom Čačić je 29. lipnja osuđen na 22 mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj a u kojoj su poginule dvije osobe. Čačić u srijedu nije bio na sudu u Kapošvaru.

 

killer ubojica assasin vlada čačić