Budžet Grada Labina u projektu transnacionalne suranje u području kulturnog turizma RECOLOR iznosi 208.000,00 eura

Budžet Grada Labina  u projektu transnacionalne suranje u području kulturnog turizma RECOLOR iznosi 208.000,00 eura

7.3.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U talijanskom gradu Urbania, početkom ovog tjedna,  održan je prvi dvodnevni sastanak EU projekta RECOLOR -  Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Labina.

 Projekt RECOLOR, sufinanciran iz Programa Interreg Italija – Hrvatska  službeno je započeo sa provedbom početkom 2019. a trajat će do  lipnja 2021. Ukupne vrijednosti od preko 2 milijuna eura projekt ima za cilj povećanje turističkih potencijala urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji nerijetko nisu u potpunosti iskorišteni i nedovoljno uključeni u tradicionalne turističke krugove.

Budžet Grada Labina  u projektu RECOLOR iznosi 208.000,00 eura od čega se iz Programa sufinancira 176.800,00 eura ili 85% ukupnih troškova. Uz Grad Labin partneri u projektu su i Regija Emilia-Romagna kao nositelj (IT), Veleučilište u Šibeniku (HR), Općina Campobasso (IT), Općina Cividale Del Friuli (IT), Razvojni konzorcij Montefeltro (IT), Sveučilište u Bologni (IT) te Grad Zadar (HR).

 Kroz projekt doći će do podizanja kulturnog stvaralaštva koristeći inovativne pristupe kroz poticanje transnacionalne suradnje u području kulturnog turizma. Projekt će promovirati relevantne i manje poznate umjetničke radove, stvarajući specifične itinerere za posjetu postojećih krajolika koji su prikazani, razvijajući nove turističke ponude i promovirajući sezonsku prilagodbu turističkog toka.

 

Na taj način RECOLOR projekt namjerava pridonijeti raznolikosti turističkih proizvoda i usluga te  poboljšati kvalitetu turističke ponude u okviru  vizije održivog i odgovornog turizma.

 

Glavnina aktivnosti usmjerit će se na dionike u turizmu s ciljem povećanja postojećih vještina te razvoj novih kapaciteta i znanja.

recolor kulturni turizam kultura eu fondovi interreg projket