Brestovi trajekt kapaciteta stotinu vozila

Brestovi trajekt kapaciteta stotinu vozila

30.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

KRŠAN -Općina se obvezuje u što kraćem vremenu dovesti vodu do trajektnog pristaništa Brestova i razmotriti mogućnost premještanja biljetarnice na neku od javnih površina iznad postojeće lokacije, a Jadrolinija i Lučka uprava Rabac ispitat će mogućnosti postavljanja kemijskih WC-a na više mjesta uz cestu.

 

To su zaključci sa sastanka kod kršanskog načelnika Josipa Kontuša na kojemu su, uz predstavnike Jadrolinije i rabačke Lučke uprave, sudjelovali i predstavnici labinske policijske postaje te gradskog komunalca »Prvi maj«. Tema je bila rješavanje problema koji se javljaju u Brestovi tijekom turističke sezone.


Predstavnik Jadrolinije obećao je dovođenje trajekta dužine 78 metara i kapaciteta stotinu vozila. To je i razlog što Lučka uprava rekonstruira pristanište, odnosno gradi dodatak na postojeću rivu.

Preseljenje biljetarnice doprinijelo bi smanjenju prometnih gužvi, a policija će s istim ciljem po potrebi angažirati »pauka«. Također, policajci će u suradnji s komunalnim redarom više pozornosti posvetiti problemu perača stakala i kockara.

 

Labinsko komunalno poduzeće izrazilo je spremnost da se, uz redovni odvoz smeća, prihvati čišćenja i održavanja pristaništa.
Svi sudionici sastanka ponovno će se naći na pristaništu 6. svibnja da bi razmotrili mogućnosti boljeg rješenja parkiranja.

Brestova Porozina priostanište trajekt riva kapacitet Jadrolinija rekontrukcija Lučka Uprava Rabac Komunalno