Branko Katičić: Postali smo smetnja moćnicima

Branko Katičić: Postali smo smetnja  moćnicima

22.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon vrlo dobrog nastupa  u prvom susretu drugog  kruga "UEFA Futsal Cupa  u Lisabonu, u kojem su poraženi od ruskog prvaka, malonogometaši "Potpićna ‘98 ABS"  iz domovine su s razočarenjem  primili vijest o terminu odigravanja utakmice 7. kola Prve lige sa  "Splitom". Utakmica se trebala  igrati upravo u terminu odigravanja ovog lisabonskog turnira i odgođena je za neki drugi  termin. Najprije je dogovoreno  da se igra nakon prvog dijela  prvenstva, da bi povjerenik lige  Dario Skender, poštujući propozicije, zakazao termin u srijedu  25. studenog u 18 sati u Splitu.  Iako su pokušavali na sve načine  promijeniti taj termin, Potpićanci  u tome nisu uspjeli.

 

- Neshvatljivo je da nakon  što u Lisabonu odigramo tri susreta u Ligi prvaka i vratimo se  kući u utorak ujutro, već idućeg  dana moramo put Splita na odigravanje ovog susreta - govori

predsjednik kluba Branko Katičić. - Iako je prethodno sve bilo  dogovoreno za kasniji termin, na  koji je pristala i momčad "Splita",  propozicije nalažu da se utakmica mora odigrati između dva  kola prvenstva, a to je upravo u  srijedu. No, to nije stvar koja se  ne može riješiti i žalosno je da  nam se ne želi izaći u susret, jer  mi ovdje ne predstavljamo samo  "Potpićan ‘98 ABS", nego cijeli  hrvatski mali nogomet.

 

Prošle  godine, kad je "Nacional" igrao  ovo isto natjecanje, zbog njihovog je nastupa odgođeno kompletno kolo, ali očito je da iako  smo prvaci Hrvatske, mi smo  za njih još uvijek toliko mali da  misle da nas mogu gaziti kako  stignu. Žalostan je takav odnos

čelnih ljudi malog nogometa, što  je samo odraz stanja u kojem se  jasno vidi tko kolo vodi. Pod velikim je upitnikom odigravanje te utakmice jer postoji  realna mogućnost da se u Split ne putuje, bez obzira na posljedice koje bi mogli snositi. Problem  je i u igračkom kadru, jer će mnogi igrači zbog poslovnih obaveza i  ovako morati preskočiti taj susret.

Više je nego očito da "Potpićan  98 ABS" u hrvatskim okvirima još  uvijek smatraju za provincijski klub koji je svojim rezultatima postao velika smetnja u planovima  malonogometnih moćnika.

 

Iz Lisabona: R. Fonović 

 

mnk potpićan 98 potpićan 98 mali nogomet uefa futsal cup futsal keven drndić fatos hoxha branko katičić