Božićna predstava `Djed Božićnjak u Istri` 23. prosinca u Labinu

Božićna predstava `Djed Božićnjak u Istri` 23. prosinca u Labinu

13.12.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ove je godine Istra Inspirit prvi put predstavila božićnu predstavu naziva Djed Božićnjak u Istri koja je već razveselila mališane u Pazinu i one u Brtonigli te je dodatno obogatila adventsku čaroliju prepunu zabave za najmlađe i one malo starije.

Kao što je već najavljivano na web stranici i društvenim mrežama Istra Inspirita, Djed Božićnjak je ove godine u režiji Istra Inspirita odlučio posjetiti Istru na malo drugačiji način. Naime, Djed Božićnjak je, stigavši u Istru, polomio svoje saonice iznad Pazinske jame zbog strašne bure, te je putem susreo mnoga bića iz istarske mitologije, poput Orka, diva Dragonju, štrigu i Macmaliće. Priča na kraju ima sretan završetak za sve uključene, a djedici ostaju lijepe uspomene iz Istre, kao i svima koji odgledaju božićnu predstavu u režiji Istra Inspirita. Prva predstava ''Djed Božićnjak u Istri'' premijerno je prikazana u Pazinu na Festivalu palačinki dok će tijekom prosinca Djed Božićnjak posjetiti i sljedeće gradove i općine diljem Istre - Buzet (15.), Poreč (18.), Vižinada (21.), Labin (23.) i Pula (29.).

 

Zaduženi za scenografiju, kostimografiju i lutkarsku tehnologiju predstave su Sedina Cerovac i Zvonko Majdiš te Marianna Nardini. U predstavi glume Frano Novljan, Jasna Petković i Šandor Slacki, dok je za režiju zaslužna Petra B. Blašković, a glazbu potpisuje Andrej Pezić. (C. B. G.)

djed božićnjak djed mraz zabava djeca mališani predstava blagdani