BOŽIĆ U LABINU - Tri dana glazbe, zabave i zajedništva

BOŽIĆ U LABINU - Tri dana glazbe, zabave i zajedništva

29.11.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Božićni duh ni ove godine neće zaobići centar Labina, gdje će se kroz tri dana adventskih događanja građane uvesti u blagdansko raspoloženje razdoblja veselja i zajedništva. O tome su nam danas na konferenciji za medije u labinskom Rock caffe-u više rekli Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Sandi Sinožić, direktor operacija destinacije Rabac Valamar Riviere, te Irene Mikuljan, predsjednica udruge Mendula.

Tri dana glazbe, plesa, predstava, dječjih programa, gastronomskih užitaka, druženja i zabave započinje velikim Božićnim koncertom u četvrtak 21. prosinca u 18 sati. Tada će u centru grada u ulici Zelenice, koja će za ovu prigodu na nekoliko dana biti pretvorena u pješačku zonu, nastupiti Gradski orkestar Labin, zbor Minicantanti, glazbena skupina XL, Gianluca Draguzet, te akustični trio Silvija, Aleksej i Vedran.

 Vrijeme darivanja, zajedništva i dobrog raspoloženja svakako je i vrijeme humanosti, vrline koju su Labinjani pokazali nebrojeno puta u posljednjih nekoliko godina. Tako i ove godine, u suradnji s Udrugom žena Mendula, zajedno mislimo na one kojima je pomoć najpotrebnija, te se svi prisutni pozivaju da u sklopu koncerta sudjeluju na Božićnoj lutriji, tek prvom od nekoliko humanitarnih aktivnosti koje nas čekaju tijekom nadolazećih blagdanskih dana. U sklopu Božićne lutrije bit će organizirana i humanitarna prodaja fotografija u organizaciji labinskog foto studija Indigo Blu.

 Prvi dan adventskog programa zaključit će se besplatnim koncertom legende istarske glazbene scene, Alena Vitasovića, s početkom u 21 sat.

 U petak 22. prosinca u 10 sati, osmi put za redom održat će se tradicionalna blagdanska marenda u suradnji s Udruženjem obrtnika Labin i labinskim ugostiteljima. Restorani s Labinštine za građane pripremaju čak 500 porcija autohtonih i tradicionalnih blagdanskih specijaliteta naših krajeva.

 Kroz cijeli će petak, kao i kroz čitavo trodnevno razdoblje, u ulici Zelenice biti postavljene adventske kućice s bogatom ponudom prigodnih proizvoda, a najmlađe će kroz centar Labina voziti vlakić Djeda Mraza.

 Isti nas dan u večernjim satima čeka vrhunac ovogodišnjeg adventa - sjajni glazbeni nastupi. U 20:30 na pozornicu se penje proslavljena labinska glazbenica i dramska umjetnica Elis Lovrić, koja će svojim specifičnim melodijama i tekstovima s mnogim motivima našega kraja svakako biti sjajan uvod u vrhunac večeri - besplatan koncert mega popularnog regionalnog pjevača Željka Joksimovića, s najavljenim početkom u 22 sata. Oko ponoći sve prisutne čeka nezaobilazan Božićni vatromet, a za održavanje dobre atmosfere do ranih jutarnjih sati pobrinut će se najpoznatiji istarski DJ, Nikola Z Kukurini.

 Veći dio programa u subotu 23. prosinca posvećen je onima koji se Božiću posebno raduju - našim najmlađima. Oko 10 sati dočekat ćemo Djeda Božićnjaka, a zatim kreće dječja predstava Istra Inspirita "Djed Božićnjak u Istri". Zabave neće nedostajati ni nakon predstave, jer najmlađe očekuju nastupi žonglera, uličnih glazbenika, plesnih skupina, a bit će tu i postavljanje kućice Djeda Božićnjaka kao i prava Božićna povorka poznatog bradatog debeljka i njegovih pomagača.

 Večernji su sati i trećeg dana rezervirani za glazbu. U 22 sata započinje koncert benda Tribute to Dino Dvornik, a iza ponoći slijede ritmovi elektronske glazbe uz nastupe labinskih DJ-a.

 "Tri dana blagdanskog programa u Labinu omogućili su brojni donatori, a nesebičnu potporu da se o labinskom adventu čuje dali su naši medijski partneri. Grad Labin se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Labina te glavnim sponzorom Valamar Rivierom, pobrinuo da se kroz cijelo razdoblje Božića u Labinu građanima i njihovim gostima pruže raznolika događanja za sve generacije, te smo uvjereni da će tri dana labinskog adventa proteći u vrhunskom raspoloženju i pravom božićnom ugođaju. Sva događanja bit će najavljena na fcb stranici koja je od danas aktivna. I ove godine bit će IN prisustvovati manifestaciji Božić u Labinu.", zaključila je zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada.

Uz generalnog sponzora Valamar Rivieru ovim putem zahvaljujemo se i ostalim donatorima: Holcim, Rockwool Adriatic, Maslinica hotels & resort, Zagrebačka banka, Rezidencija Šikuli, TZ Rabac Labin, Hotel Amfora Rabac i ITV Murexin.

 Medijski pokrovitelji: Radio Labin, 5portal.hr, Labinština.info, Glas Istre, Radio Istra, Regional Express, labin.com, TV Istra, Tv Nova Pula.

 

 

božić u labinu koncert zabava željko joksimović