Boršić i Božičević (HDZ): "Založiti ćemo se da Labin napokon dobije nogometni teren sa umjetnom travom"

Boršić i Božičević (HDZ): "Založiti ćemo se da Labin napokon dobije nogometni teren sa umjetnom travom"

5.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Za razliku od nekih koji su čak tražili smanjenje izdvajanja, uvijek sam se, kao vijećnik, zalagao za bolji status i više novca za sport. 

Naravno da ću iskoristiti sav svoj utjecaj u HDZ-u Hrvatske kako bi HNS i Središnji državni ured za sport sudjelovali u financiranju igrališta sa umjetnom travom.

Učiniti ću sve što je u mojoj moći da taj teren bude gotov do ljeta sljedeće godine, na radost više od 350 nogometaša Iskre, Rapca i Rudara. Čast mi je da sam osam godina dopredsjednik NK Rudar, najmasovnijeg labinskog kluba, u kojem, pod vodstvom desetak licenciranih trenera i drugog tehničkog i medicinskog osoblja, u deset uzrasnih kategorija, nogometom bavi 200-injak mladih ljudi. Jedan od onih koji je prošao sve selekcije u Rudaru je i treći na našoj listi, apsolvent prava Mladen Božičević.

Mladen Božičević poručio je:

„Nakon juniorskog staža u Rudaru, zbog odlaska na studije, sa jednakim žarom nastavio sam igrati u NK Rabac. Ono što bih kao dugogodišnji nogometaš istaknuo kao prioritet, je izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom, koji nije samo nasušna potreba Rudara već i ostala dva labinska kluba, Iskre i Rapca, koji također rade sa velikim broj djece“, kaže Božićević pa dovršava:

„Volio bih postati gradski vijećnik jer je to najbolji način da aktivno sudjelujem na poboljšanju uvjeta za razvoja sporta. Jedan od prvih poteza koji bi inicirao je pokretanje univerzalnog sportskog vrtića. Naime, sad u Labinu djeluju tri masovna nogometna vrtića. Osobno mislim da to dugoročno nije dobro iz dva temelja razloga. 

Preran početak bavljenja bilo kojim sportom, pa i nogometom, dovodi do ranog zasićenja, pa sam mišljenja da bi za dobrobiti djece, posebno njihovog psiho-fizičkog zdravlja, bilo dobro da se u najranijoj dobi pet-šest godina bave svim sportovima, a da ih onda stručnjaci usmjeravaju u: nogomet, rukomet, boćanje, košarku i druge sportove prema njihovim predispozicijama."

Nenad Boršić, HDZ

izbori2021 lokalni izbori grad labin gradonačelnik općinsko vijeće hdz nenad boršić mladen božičević sport umjetna trava