Bogat program u DKC Lamparna: ZBOR NEO OBILJEŽIO DESETLJEĆE RADA

Bogat program u DKC Lamparna: ZBOR NEO OBILJEŽIO DESETLJEĆE RADA

20.12.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Izbor pjesama za slavljenički koncert zbora Neo, održan u Lamparni u povodu desete obljetnice djelovanja zbora, predstavljao je presjek najdražih izvedbi iz njihovog širokog repertoara slaganog u proteklom razdoblju. Koncert je otvoren legendarnom "Lean On Me", Oliverovom "Vjeruj u ljubav" i simpatičnim prepjevom pjesme "In the Jungle" na labinsku cakavicu "Leon va boške".

Prvi dio koncerta pratio je na gitari Predrag Ljuna, koji je izveo neke od svojih autorskih skladbi te je bio i pratnja svoj kćeri Joni, članici zbora, koja je otpjevala predivni klasik "Jolene". Ovacijama je nagrađena i Mirea Franković za solo izvedbe Cohenove Halleluje i "Rise Up" Andre Day. Zbor je zatim izveo još tri božićne pjesme: "Awayin a Manger", "Čuj, anđeli pjevaju" i "Ščedrik" na izvornom, ukrajinskom jeziku. Uslijedili su potom "Jambo Bwana" na Swahili jeziku, talijanski klasik "Nel blu di pinto di blu" i "Dancing Queen" posvećena jednoj njihovoj članici. Emotivni vrhunac koncerta predstavljala je energična izvedba "Naranče" riječkih Putokaza, a nakon izrečenih zahvala, uslijedio je, kao dodatak, "Moj lipi anđele". Ukratko, krasna večer puna emocija i lijepe zborske glazbe uz upečatljivu pratnju Predraga Ljune i izvrsne solistice, Jonu Ljuna i Mireu Franković.

- Zahvale i pohvale pripadaju voditeljici zbora, prof. Nerini Ševrlica Bolfan i svim bivšim i sadašnjim članicama zbora na uloženom trudu, rekla je predsjednica udruge "Nomen es tomen" Alis Šaina te istaknula kako je duh otvorenosti, međusobnog uvažavanja, poštivanja različitosti i posebnosti ono što drži ovu udrugu na okupu i ovaj zbor pretvara u njihovu drugu obitelj.

Obilježavanje 10. obljetnice Udruge i zbora NEO obogaćeno je prezentacijom donatorske izložbe u korist Udruge osoba s invaliditetom Labin koja je organizirana u suradnji s galerijom ALVONA. Morin Hukić nenametljivo je i maestralno vodila cjelovečernji program te na kraju pozvala sve ljubitelje zborske glazbe, a posebno tenore, basove i baritone da se pridruže zboru.


Branko Biočićzbor neo koncert dkc lamparna lamparna obljetnica