Bogat program obilježavanja Dana Umjetničke škole

Bogat program obilježavanja Dana Umjetničke škole

9.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Povodom 160. obljetnice rođenja skladatelja, melografa i promotora istarske glazbene baštine, Matka Brajše Rašana čije ime naša škola s ponosom nosi, u sklopu Dana škole održat će se nekoliko koncerata i predstavljanje notnog izdanja: Matko Brajša Rašan “Mažurano moja”.

Prvi koncert - u Rock stylu, održat će se 9. prosinca u KuC Lamparni s početkom u 21,00 sat, a nastupit će neki od bivših učenika koji su nastavili s muziciranjem u raznim pop i rock sastavima te učitelji škole. Prvi će nastupiti Aerials Duo, nakon kojih će se predstaviti Side Effects, zatim slijede Sick Sheets i za kraj Loell Duinn, sastav s brojnim nastupima na domaćim i inozemnim pozornicama.

U utorak, 10. prosinca, s početkom u 18,30 sati u Maloj koncertnoj dvorani škole, održat će se kraće predavanje i predstavljanje notnog izdanja: Matko Brajša Rašan “Mažurano moja” koju će prezentirati mr. art. Mirjana Grakalić, dr. sc. Ivana Paula Gortan - Carlin i Andrej Bader, mag. hist. Nakon kraćeg predavanja i predstavljanja zbirke, nastupiti će bivši učenici koji su nastavili glazbenu edukaciju, na koncertu u Classic stylu.

Tradicionalni svečani koncert povodom Dana škole održat će se u srijedu, 11. prosinca u kinu Labin s početkom u 19,00 sati. Uz učenike, kao poseban gost nastupit će i renomirani istarski kantautor Bruno Krajcar.

Pozivamo vas da zajedno proslavimo 160. obljetnicu rođenja našeg Matka Brajše Rašana.

Na svim koncertima ulaz je slobodan.

uš matko brajša rašan dan škole koncert