Bogat desetodnevni program povodom 1. rođendana kaštela Morosini-Gimani priveden je kraju

Bogat desetodnevni program povodom 1. rođendana kaštela Morosini-Gimani priveden je kraju

12.7.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Kaštel Morosini-Grimani u Svetvinčentu od 1. do 10. Srpnja proslavio je 1. rođendan uz mnogo pogodnosti. Bio je tu bogat dnevni i večernji program, promotivne cijene ulaznica, obiteljski dan, srednjovjekovni dan, kviz night, movie night, Kampanjola, stand up i još mnogo toga!

U 10 dana rođendana dvorište kaštela Morosini-Grimani transformiralo je svoje lice prateći raznolike sadržaje koji su se iz dana u dan mijenjali. Preko dana s posjetiteljima se družio majstor Mario i njegova škrinja zanata, putem koje su posjetitelji imali priliku okušati se u raznim srednjovjekovnim aktivnostima poput popravljanja srednjovjekovnih sprava, pletenja verižnjače, izrade spužvenih mačeva, te izrade obiteljskih zastava i grbova. Na dnevnom programu našle su se i srednjovjekovne ćakule za sve one koji su htjeli saznati nešto više, a tu je bila i skrivena Morosinina ogrlica čiji je pronalazak donosio nagrade, igre Grimanijevih viteza, vještica Mare sa svojim osvježavajućim napitkom, pa sve do mnogobrojnih dnevnih nagrada i iznenađenja.

Večernji program otvoren je stand-up gostima regionalnog područja: Martina Ipša i Aleksandar Perišić, dok je one najmlađe najviše razveselio movie night i prikladan sinkronizirani crtani film: „Pazi se čarobnjaka“. Oni nešto stariji imali su priliku okušati se u kvizu, degustaciji sljubljivanja sira i vina, a oni najhrabriji mogli su pogledati i premijernu izvedbu „Night Ghost Stories: Tajni dnevnik vještice Mare“ Istra Inspirita, u suradnji s IRT-om i udrugom Vinistre, čija su se vina po završetku izvedbe mogla i degustirati kao „bloody wine tasting“ doživljaj. Zadnji je dan ujedno bio i naš veliki finalni dan posvećen upravo obiteljima. Dok su za dnevne posjetitelje obiteljske ulaznice bile po posebnim promotivnim cijenama, navečer su se u dvorištu kaštela održale i prve obiteljske igre, a pobjednici su postali naša prva počasna obitelj kaštela kojima je i uručen ključ kaštela na godinu dana, odnosno do sljedećeg rođendana čime automatski dobivaju priliku ponovno se natjecati i obraniti svoju titulu. Ovaj ključ obitelji donosi mnoge pogodnosti poput besplatnog godišnjeg ulaza u kaštel i sve događaje organizirane od strane kaštela, kao i razne druge posebnosti.

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su nas pratili svih 10 dana programa, pomogli nam u kreiranju i stvaranju sadržaju, te našim sponzorima na dodijeljenim bogatim i vrijednim nagradama.

Radnim danom od utorka-nedjelje od 10:00-18:00h, posjetitelji imaju priliku razgledati novoobnovljeni kaštel, okušati se u avanturističkoj Escape Castle igri, pogledati vrijednu zbirku oružja „Ferlin“, te zabaviti se i podružiti s vitezovima kroz brojne aktivnosti. Kaštel Morosini-Grimani pruža i jedinstveno eno-gastronomsko iskustvo kroz selekciju najboljih vina udruge Vinistra, te ponudu istarskih plata suhomesnatih proizvoda lokalnih proizvođača. Možda najzanimljiviji dio palače je multimedijalna izložba s 9 interaktivnih točaka koje vode i upoznavaju posjetitelje s poviješću mjesta i kaštela na jedan inovativan i zanimljiv pristup. Na četvrtom katu nalazi se kongresna sala i sala za sastanke, koja je ujedno i službena prostorija za civilna vjenčanja.

Za više informacija posjetite web stranicu grimanicastle.com ili zapratite Facebook stranicu Morosini-Grimani Castle Svetvinčenat te istoimeni Instagram profil.

Također, kontaktirati nas možete na info@grimanicastle.com ili na +385 52 384 318.

Kaštel Morosini-Grimani Svetvinčenta Istra Hrvatska proslava srpanj
Galerija fotografija (4)