Boćanje: Labinjanke na domaćim jogijima žele do drugog naslova

Boćanje:  Labinjanke na domaćim jogijima žele do drugog naslova

25.5.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Boćarice Labina su zauzele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, čime su u polufinalu završnog turnira osigurale lakšeg suparnika, riječku Drenovu. Bilo bi pravo "čudo" da Riječanke iznenade labinske boćarice na njihovom terenu te se stoga očekuje da su odabranice trenera Romana Grižančića i više nego s jednom nogom u nedjeljnom finalu.

Nakon što je prije mjesec i pol dana u Puli odigran završni turnir za naslov momčadskog prvaka Hrvatske, Prve HBL, danas i sutra u Gradskom boćališu Labin odigrat će se istovrsni turnir Hrvatske ženske lige. Najbolje hrvatske boćarice po prvi puta će se tako za naslov ekipnih državnim prvakinja obračunati u dva dana na jednom mjestu na Final Fouru.

 S prve pozicije

U elitom društvu najbolje četiri hrvatske ekipe su i boćarice Labina, koje će na domaćem terenu pokušati doći do svog drugog naslova prvakinja Hrvatske nakon 2017. godine.


Labinjanke su svojim odličnim igrama nakon ligaškog dijela prvenstva zauzele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s čime su u polufinalu završnog turnira sebi osigurale lakšeg suparnika, riječku Drenovu, s kojom će se sastati danas od 16.30 sati. S obzirom na odnos snaga u hrvatskom ženskom boćanju, bez podcjenjivanja, bilo bi pravo čudo da Riječanke iznenade labinske boćarice na njihovom terenu te se stoga očekuje da su odabranice trenera Romana Grižančića i više nego s jednom nogom u nedjeljnom finalu.


 Već u finalu


Daleko zanimljivije i neizvjesnije bi trebalo biti drugo polufinale, u kojem će se sastati braniteljice naslova prvaka Čavle ŠB, kojima će protivnice biti boćarice Komiže.


Raspored završnog turnira, subota, polufinala: 9.30 sati: Čavle ŠB - Komiža; 16.30 sati: Labin - Drenova Rijeka. Nedjelja, finale (15 sati): pobjednice polufinala. (IBS)


ibs boćanje nives jelovica bk labin