Bespovratna sredstva za provedbu STEM-a za djecu i mlade Labina

Bespovratna sredstva za provedbu STEM-a za djecu i mlade Labina

13.5.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Predsjednik Udruge Gradionica Ivan Decker potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Dodir tehnologije“ vrijedan 1.850.631,21 HRK, a sredstva su osigurana od strane Europskog socijalnog fonda te će projekt biti sufinanciran u stopostotnom iznosu.


Partneri na projektu su Fakultet elektrotehnike i računarstva,  Grad Labin, Udruga Labin - Zdravi grad, Udruga za razvoj „uradi sam“ kulture - Radiona te Centar za mladež Zaprešić.


Udruga Gradionica projekt će provoditi u okviru Poziva na dostavu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Poziv je raspisan u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.


Danom potpisa ugovora, započela je i sama provedba projekta koja će trajati 24 mjeseca.


Provedbom projekta osigurat će se unapređenje stručnih, tehničkih, programskih i trening kompetencija ukupno četiri partnera iz Zagreba, Labina i Zaprešića koje će unapređenjem vlastitih kapaciteta stvoriti preduvjete za razvoj i provedbu šest višednevnih programa i dva programa jednodnevnih događanja te ih provesti za pripadnike skupine krajnjih korisnika, djecu i mlade, a u svrhu popularizacije STEM-a, promocije održivog razvoja te izgradnje preduvjeta za razvoj društva utemeljenog na znanju, inovacijama i kritičkom promišljanju.


Za Labin i udrugu Labin Zdravi grad ovim projektom osigurava se edukacija, upotreba najmodernijih metodologija i nabavka edukacijske opreme za provedbu STEM aktivnosti kod mladih i djece Labina. Udruga će se osposobiti za nekoliko programa usmjerenih prema različitim dobnim skupinama poput LEGO edukacijskih programa i setova koji imaju preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje kao nastavni i izvannastavni osnovnoškolski program.

tehnologija stem financiranje edukacija