Besplatno do poslovnog plana te bespovratnih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa

Besplatno do poslovnog plana te bespovratnih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa

10.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Udruga INFORMO u suradnji sa udrugama ISTARSKO-Ekomuzej iz Vodnjana, Labin Art Express XXI iz Labina, ZUM iz Pule i otvorenim učilištem Diopter iz Pule započinje sa provedbom projekta ZAPOSLI SE! usmjerenog na obrazovanje i informiranje mladih, poglavito nezaposlenih, na području Istarske županije.

 

Nizom besplatnih stručnih seminara i predavanja koji će se održati tijekom mjeseca veljače i ožujka u Puli, Vodnjanu i Labinu, mladima će se predstaviti mogućnosti samozapošljavanja. Kako bi uvidjeli da poduzetništvo ne mora biti bauk, te kako uz dobru ideju i razvoj vlastitih vještina mogu sami kreirati željene karijere i stvarati vlastite poslovne prilike, mladi će dobiti priliku razviti poduzetnički način razmišljanja te dobiti znanja o osnovnim koracima za pokretanje vlastitog poduzeća.

 

„Tradicionalni “ radni odnos u kojem mladi po završetku obrazovanja ulaze u stalni radni odnos te na istom radnom mjestu ostaju „doživotno“ već dugi niz godina nije realan, te danas tržište rada diktira drugačije trendove. Društveno poduzetništvo, te sudjelovanje u raznim programima EU poput Europske volonterske službe i Erasmusa za mlade poduzetnike alternative su „tradicionalnom“ zapošljavanju.

 

Tijekom 2016. godine, udruga INFORMO je kroz program Erasmus za mlade poduzetnike dodijelila 60.000 kuna trojici mladih poduzetnika koji su svojim boravkom u inozemstvu, u trajanju od mjesec dana do šest mjeseci, učili od iskusnih poduzetnika te stekli potrebne vještne za vođenje manje tvrtke.

 

Za 2017. godinu osigurano je dodatnih 150.000 kuna kojima će se financirati još najmanje sedmoro mladih poduzetnika. Ovaj je program financiranja otvoren i odraslima koji žele pokrenuti novu djelatnost, a za to im je potrebno usvojiti znanja o razradi kvalitetnih poslovnih planova kako bi mogli usavršiti isti kod iskusnih poduzetnika koji im otvaraju vrata svojih poduzeća gdje zajedno uče kroz rad. Kvalitetno razrađen poslovni plan može se kandidirati na razne druge programe i mjere financiranja iz EU fondova te ostalih izvora.

 

Kroz Europsku Volontersku Službu, u 2016., udruga INFORMO je ugostila 19 stranih volontera koji su godinu dana boravili u Vodnjanu i aktivno doprinijeli razvoju projekata u korist lokalne zajednice.  Jednaku priliku imaju i naši mladi koji žele otputovati na slična iskustva u blilo koju zemlju Europske unije. Ovisno o projektima, trajanje volonterske službe može biti od nekoliko dana do 12 mjeseci.

 

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u aktivnostima putem e-maila: maja.manzin@informo.hr.

 

Dodatne informacije o  samom projektu, mjestu i vremenu održavanja seminara i predavanja,  bit će dostupne na web stranicama i društvenim mrežama udruge INFORMO:

www.informo.hr

mladi radionice besplatno CV seminari Informo L.A.E. XXI ZUM Pula Vodnjan informiranje obrazovanje nezaposleni nezaposlenost web marketing karijera ŽI