Besplatne edukacije za nezaposlene

Besplatne edukacije za nezaposlene

19.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U okviru projekta Re.Cen.T. Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. krajem rujna 2008. provodit će besplatne edukacije na temu "Uvod u poduzetništvo", namijenjene nezaposlenim mladim osobama u dobi od 15 do 24 godine te ženama starijim od 40 godina. Navedene edukacije trajat će tri sata i obuhvaćat će teme poput pravnog okvira osnivanja tvrtke; osnova poslovnog planiranja; osnova računovodstva, odnosno što sve novi poduzetnik/poduzetnica mora znati da bi uspješno pratio/pratila svog računovođu te institucionalni okvir podrške novoosnovanim tvrtkama.

Prijave za navedene edukacije u tijeku su i to putem on line obrasca na web stranici IDA-e www.ida.hr te nedavno objavljenoj web stranici projekta Re.Cen.T. www.re-cen-t.org.

Edukacije će voditi treneri i predstavnici partnera i suradnika na projektu Re.Cen.T. Datumi i mjesta održavanja bit će objavljeni naknadno na web stranici IDA-e i projekta Re.Cen.T., a na osnovu pristiglih prijava.

O Projektu

Projekt Re.Cen.T. - Regional Centres for Trainings odobren je za financiranje iz sredstava programa PHARE 2005 - Aktivne mjere zapošljavanja za skupine kojima prijeti društveno isključenje. Sama implementacija projekta započela je 27. studenog 2007. i trajat će do 27. studenog 2008.

Vodeći partner u projektu je IDA, ostali partneri su Istarska županija, ZUM- Udruga mladih, Pulski centar za poduzetništvo, Grad Poreč i Grad Rovinj, a suradnici projekta HZZ - Područna služba Pula te gradovi Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Umag i Vodnjan.Opći cilj projekta promoviranje je ekonomske i socijalne kohezije s ciljem bolje profesionalne integracije najugroženijih skupina društva na tržištu rada, a specifični cilj stvaranje dugoročnih postavki za rješavanje problema nezaposlenosti kroz razvoj i izobrazbu djelatnika unutar organizacija na lokalnom nivou koje će potom provoditi mjere aktivne politike zapošljavanja usmjerene na najugroženije skupine nezaposlenih na tržištu rada u Istarskoj županiji.

Ciljne grupe projekta su dvije skupine koje čine više od polovice ukupnog broja nezaposlenih u Istri: mladi do 24 godine i žene starije od 40 godina. U okviru implementacije projekta predviđeno je da će besplatne edukacije obuhvatiti petstotinjak nezaposlenih osoba. Ukupna vrijednost projekta je 88.230,10 €, od čega EK sufinancira 88% odnosno 77.642,49 €.

edukacija obrazovanje nezaposlenost IDA agencija HZZ Re.Cen.T zapošljavanje