Besplatan internet na šest lokacija na području grada Labina

Besplatan internet na šest lokacija na području grada Labina

14.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U okviru programa WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima, završeno je instaliranje opreme za javni bežični internet na području grada Labina. Grad Labin prijavio se na poziv objavljen u mjesecu travnju 2019. gdje je osigurano bespovratnih 15.000,00 EUR za postavljanje opreme koja će omogućavati građanima i posjetiteljima korištenje besplatnog interneta. Pristupne točke u Labinu instalirane su na lokacijama Titov trg, šetalište San Marco, gradskoj tržnici, ulici Zelenice u centru grada, igralištu Kature te na rivi u Rapcu.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, instalirana je oprema i na novim lokacijama čime je proširena mreža pokrivenost besplatnog gradskog interneta.  Prema odredbama projekta visokokvalitetan besplatan internet bit će dostupan građanima Labina, kao i njihovim gostima. Ovim projektom povećava se standard života u Labinu budući da je  današnji način života usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju.

Što je WiFi4EU i kako funkcionira?

U okviru inicijative WiFi4EU Europska komisija želi osigurati besplatan pristup bežičnom internetu za sve građane EU u javnim prostorima. Svi građani, kako lokalni stanovnici, tako i posjetitelji, tako će moći koristiti Internet besplatno putem WiFi pristupnih točaka na danim lokacijama. Proračun inicijative iznosi ukupno 120 milijuna EUR za razdoblje 2018. – 2020., a Europska komisija sufinancira postavljanje WiFi pristupnih točaka putem vaučera u vrijednosti 15 tisuća EUR.

wifi besplatno rabac internet WiFi4EU