Benzin najskuplji u posljednjih mjesec i pol dana

Benzin najskuplji u posljednjih mjesec i pol dana

2.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon dva tjedna pada jučer su porasle cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od danas je skuplja za čak 20 lipa i sada se prodaje u rasponu od 9,15 do 9,19 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina i najveće poskupljenje u posljednjih mjesec i pol dana.

 

Spremnik od 50 litara skuplji je za 10 kuna. Vozači koji koriste dizelska goriva imaju malo više sreće. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva danas je poskupila 5 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,39 do 8,42 kune, ovisno o kompaniji. Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja u posljednjih šest i pol mjeseci.

 

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina danas je porasla za oko 14 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,12 kuna. Skuplje gorivo u Hrvatskoj, pogotovo benzinskih goriva, posljedica je snažnog rasta cijena na mediteranskoj burzi od čak 5,6 posto, dok su dizelska goriva na burzi poskupila 0,8 posto u odnosu na prethodni tjedan.

 

Istodobno prosječni tečaj dolara prema kuni viši je za 0,85 posto. No, tečaj dolara nezaustavljivo raste već mjesec dana (ukupno 5 posto) i sada je na 7,20 kuna. Nastavi li se ovakav trend, pitanje je tjedna kada će se izjednačiti s tečajem eura i kune (sada je 7,61).

 

 

cijene benzin eurosuper 95 energetika