BDSH PREDSTAVIO LISTU ZA LABINSKO GRADSKO VIJEĆE: Bošnjacima ono što im po Ustavu pripada

BDSH PREDSTAVIO LISTU ZA LABINSKO GRADSKO VIJEĆE: Bošnjacima ono što im po Ustavu pripada

12.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN - Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske zauzimat će se za proporcionalno osiguravanje radnih mjesta u javnim i drugim ustanovama u gradu koja im pripadaju temeljem Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama, uz uvažavanje kriterija kompetentnosti i stručnosti, poručeno je s nedjeljnog predizbornog skupa na Dubrovi.

 

Program ogranka i listu za Gradsko vijeće predstavio je njen nositelj Rasim Halilović. Stranka očekuje dva vijećnička mjesta, a u utrci za gradonačelničko mjesto podupire Tulija Demetliku.
Uz odgovarajuće sudjelovanje u radu javnih ustanova, BDSH želi otvoriti bošnjački klub i animirati članstvo za sudjelovanje u svim oblicima javnog života, poticati otvaranje novih radnih mjesta, pomagati socijalno ugrožene, raditi na očuvanju integriteta, porijekla i tradicije Bošnjačka, ali i ostalih naroda iz Bosne i Hercegovine te uspostaviti dobre odnose i suradnju s ostalim nacionalnim manjinama i širom zajednicom.

- Ne tražimo nikakvu milostinju, nego samo ono što nam po zakonu pripada, kazao je Halilović i napomenuo da su oni moderna i otvorena stranka. Dokaz tomu je i to da se na listi od devetnaest kandidata nalazi devet žena od kojih su dvije »domoće«, Labinjanke s dubokim korijenima.

Publiku je pozdravio predsjednik stranke Nedžad Hodžić, a u zabavnim dijelu skupa nastupali su KUD »Bosna« Istarske županije i porečki glazbeni sastav Sevdah.
R. S

politika manjine rasim halilović izbori2009 bošnjacilokalni izbori gradsko vijeće