Barkarioli veslali najbrže

Barkarioli veslali najbrže

8.5.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

RABAC -Momčad Barkarioli pod vodstvom skipera Marina Bubića pobjednik je nedjeljne Voge Teleferike, veslačke regate i fešte, kojom mjesni  odbor Rapca u suradnji s Turističkom zajednicom Labina svake godine označava početak turističke sezone. Drugo mjesto u finalnoj utrci osvojio je tim L-Gym skipera Larija Perusca, a treće Šparoge Franje Toića.

Sudjelovalo je 14 posada, među kojima tri ženske. U trima kvalifikacijskim utrkama put od rive do bivšeg istovarišta boksita Teleferika s druge strane zaljeva najbrže su prešli Barkarioli i L-Gym te ženska ekipa Veslo i pol pod vodstvom Ane Murat. Druga mjesta u muškoj kategoriji pripala su Šparogama i ekipi Do pajola skipera Milana Komadine, a u ženskoj konkurenciji je druga na cilj stigla Wild Thing na čelu s Martom Licul. Treći su bili DPA Rabac kojega je vodio dvojac Bajić - Ruklić, Ninja skipera Ivora Dalsaca i prigodno skupljena ekipa čeških turistkinja pod nazivom Čehinje. Po tri prvoplasirane ekipe i pobjednička ženska ekipa sudjelovale su u finalu. Svi sudionici regate na kraju su se podijelili u dvije skupine koje su se ogledale i u potezanju konopa.

Uz trku su se posjetiteljima nudile besplatne pežene srdele i ćevapčići te piće. U glazbenom dijelu nastupili su Alen Lazarić i Anđeli, a program je vodio i publiku neumorno zasipavao vicevima Darko Batelić - Pipica. R. S

 

Foto: TZ Labin Rabac

 

 

voga teleferika turizam barkaioli pipica zabava rabac riva barke teleferika