Bakljada u čast viceprvaka svijeta FRANA MILETE

Bakljada u čast viceprvaka svijeta FRANA MILETE

30.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Večeras oko 20 sati Labinjani su ispred sportske dvorane dočekali svoje najbolje desno krilo svijeta. Gotovo 400-tinjak sugrađana Frana Milete došlo je dočekati ga po povratku u rodno mjesto, a bivši suigrači iz Rukometnog kluba Rudan Labin, s obzirom da je Mileta potpisao za našički Nexe, dočekali su ga bakljadom u njegovu čast, kojoj se i sam Mileta pridružio. Prigodnim riječima viceprvaka svijeta dočekali su labiski gradonačelnik Valter Glavičić i predsjednik RK Rudan Labin Patrik Franković, a sam Mileta, kao što je izjavio danas za naš list, već razmišlja o novom Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji.

Budućnost A reprezentacije

- Posebno mi je drago zbog Frana Milete - rečenica je koju potpisuje izbornik juniorske selekcije, Davor Dominiković. - Taj me dečko oduševio već nastupima u hrvatskom prvenstvu. Kad smo u listopadu zaključili da nam je njegova pozicija deficitarna, bio sam slobodan reći da je Fran budućnost naše "A" reprezentacije i stojim iza te tvrdnje.

Fran, dakako, bitno skromniji. Na riječima, ne na djelu. Medijski mu je interes nešto na što se tek treba naviknuti, iako se, kao i ostatak ekipe, već po slijetanju u Zagreb iz okruženja bližnjih bez pogovora dao izvući pred radoznale reportere koji su u ovoj ekipi nanjušili "dobru priču".

Počeli smo s konstatacijom "najmlađi, a jedan od predvodnika" na što je mladi Labinjan povukao kočnicu.

- Hm, predvodnik? Ne bih se baš tako nazvao. Rekao bih da smo zaista igrali kao momčad. Zajedništvo, borba i dobra obrana. To nas je dovelo do srebrne medalje, govori Mileta, pa priznaje da kroz više od mjesec dana priprema nisu bili sigurni što točno očekivati od nastupa na svjetskoj smotri.

- Nismo bili uvjereni da možemo ovako daleko dogurati, tražili smo taj momčadski duh, ali on je rastao iz utakmice u utakmicu i eto, na kraju smo uspjeli.

 Labinsko iskustvo

Sve je uspješnija i njegova rukometna priča, koja od slijedeće sezone ima i međunarodni prizvuk. Iz Labina prelazi u dres iste boje, ali s grbom našičkog Nexea. Druga je to po snazi hrvatska momčad, sudionik SEHA lige i Kupa EHF-a, u kojoj će učiti od trenera Hrvoja Horvata i dijeliti minute s povremenim seniorskim reprezentativcem Ivanom Vidom. 

fran mileta rukomet labin reprezentacija juniori srebro svjetsko prvenstvo doček