Back2Rave3 presents: Applescal live PA & Petar Dundov @ KUC Lamparna Labin 22.04.

Back2Rave3 presents: Applescal live PA & Petar Dundov @ KUC Lamparna Labin 22.04.

17.1.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Back2Rave serijal završiti će sa trećim izdanjem u travnju 2011. godine. U goste nam dolazi još jedan mladi talent koji je nedavno sa svojom glazbom gostovao u seriji CSI New York. U Labinu će izvoditi live PA što će svakako biti zanimljivo jer će u šezdesetminutnom setu predstaviti uživo svoje izdne i neizdane stvari. Uz Applescala na eventu će zasvirati standardna Back2Rave postava: Zero (Zagreb), Seraphim Codex (Bjelovar) i Petar Dundov (Zagreb).

 

Nakon svjetskog uspjeha s albumom Escapements iz 2008., čiji singl „Oasis“ dan danas ne silazi s playlista mnogih svjetskih velikana elektronske glazbe (Sven Väth ga posebno često pušta u svojim setovima), Petar Dundov napokon izdaje novi singl koji je 1. studenog osvanuo na renomiranoj etiketi Music Man Records.

Distant Shores“ je 12-minutno putovanje u glazbenu viziju Petra Dundova, koja je prepoznatljivo kompleksna i sanjarski melodična, a istovremeno savršeno sredstvo za DJ-e koji žele svoju publiku odvesti na prekrasnu nezaboravnu avanturu.

Applescal, pravog imena Pascal Terstappen, 21-godišnji je producent sa stalnom adresom u Amsterdamu. Odrastao je u gradu Bredi gdje se sa 14 godina prvi put susreo s elektronskom glazbom i softverima za njezino stvaranje. Bez formalne glazbene naobrazbe, ali s puno truda, u malom potkrovlju roditeljske kuće, izučio je zanat.

Njegov prvi EP izdala je nizozemska izdavačka kuća Manual Musik. Slijedili su remiksevi izdani od strane Deep Focus i Groove Collection etiketa. 2009. je godina u kojoj mu etiketa Riley Reinholda, Traum Schallplatten kuca na vrata i izdaje Pascalov debi album ''''A slave''s commitment'''' u kolovozu iste godine. „Privukla nas je ideja da izdamo LP jedne mlade i iznimno talentirane osobe koja ima toliko puno za reći da ni desetak LP-ija ne bi bilo dovoljno“ (Riley Reinhold, 2009). U travnju 2010. izlazi mu drugi album na labelu Manual pod imenom "A Mishmash Of Changing Moods". Album je pokupio pozitivne krtike kod publike što je najvažnije.

 

Osim produciranja, Applescal je i autor nagrađivanog live seta (''''Grote Prijs 2008'''') koji se najvećim dijelom sastoji od stvari iz vlastite produkcije, pa i onih do sada neizdanih. Set možete poslušati na ovoj web stranici.

 

Info:

www.applescal.net
www.myspace.com/applescal

www.soundcloud.com/applescal

www.traumschallplatten.de
www.manual-music.com


Albums:

Applescal - A Slave''s Commitment
Applescal - A Mishmash Of Changing Moods

 

back2rave3 rave elektronika lamparna kuc lamparna dj