Stampar M - Stampar

Austrijanci u Labinu najviše zainteresirani za građevinska zemljišta

Austrijanci u Labinu najviše zainteresirani za građevinska zemljišta

1.12.2009. // Business.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Za nekretnine u Istri najviše su zainteresirani Srbi i Austrijanci, a  Istarskim ljepotama impresionirani su i Šveđani, Bosanci i Hercegovci te Nizozemci.

 

Kupci su najzainteresiraniji za stanove i građevinsko zemljište. Austrijanci najviše zanimanja pokazuju za kupnju kuća i to u Rovinju, te građevinskih zemljišta u Labinu. Posjetitelji iz susjedne Srbije pokazuju zanimanje za kupnju stanova, ponajviše u Puli i Rovinju. Šveđani su najviše pažnje posvetili stanovima na prodaju u Medulinu, Poreču i Puli. Također, zanimljiva su im i građevinska i poljoprivredna zemljišta na području Istre.

Bosansko-hercegovačkim posjetiteljima zanimljiva su građevinska zemljišta i kamene kuće. Nizozemcima su pak draži stanovi na prodaju (Fažana, Poreč, Pula, Umag) te lokali i hoteli. Slovencima su u najvećem broju zanimljive kamene kuće (Umag, Buje).

Posjetitelji iz Švicarske, Italije i Belgije zainteresiranost su, u većini slučajeva, pokazali za stanove i kuće. Po broju pregleda može se zaključiti kako su Talijanima zanimljivi Poreč, Pula, Umag. Nijemcima su najzanimljivija građevinska zemljišta.

Francuzi traže samo apartmane za iznajmljivanje te ne pokazuju zainteresiranost za kupnju. Posjetitelji iz Irske zainteresirani su za kupnju apartmana i stanova. Makedonci, Česi i Crnogorci bi u najvećem broju kupovali stan na području Istre.

Posjetitelji iz Libanona, Rusije, Sjeverne Koreje, Danske i Australije zainteresirani su za kupnju turističkih objekta na području Istre. Posjetitelji iz SAD-a i Kanade zainteresirani su za kupnju stanova i to ponajviše u Puli i Poreču (ali tu su i lokali te građevinska zemljišta). Zanimljivo je kako su posjetiteljima iz Katara, Luksemburga i Afganistana najzanimljivije kamene kuće, a posjetitelji iz Indonezije i Benina isključivo su zainteresirani za kupnju hotela i to na području Poreča, Umaga i Fažana.

građevinsko zemljište zemljište nekretnine kupoprodaja vlasništvo labin istra