Asfaltirana cesta kod Morčaki

Asfaltirana cesta kod Morčaki

1.12.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Ove nedjelje izvršeno je asfaltiranje prometnice na Kapelici, točnije na dijelu od Morčaki u smjeru Labina.

Ovi radovi nastavak su kompletne sanacije prometnice nakon što su na proljeće završeni radovi na dijelu od rotora Kapelica do skretanja za Kanfareliće u dužini od 1,4 kilometra.

Asfaltiranje i obnova ovog dijela spada u  prvu fazu ugovorene investicije vrijedne ukupno 5,5 milijuna kuna s PDV-om, a izveli se se s kraćim odmakom zbog turističke sezone. Izvršena je obnova, asfaltiranje kolnika i izgradnja nogostupa na dužini od cca 200 metara. U tijeku su završni radovi na okolnom uređenju te predstoji još označavanje signalizacije.

Podsjetimo, nakon završetka ove dionice i službeno prve faze, u planu je nastavak radova na drugoj fazi početkom 2022. godine. Druga faza uključivat će sanaciju i rekonstrukciju prometnice te izradu nogostupa na dijelu od skretanja za Kanfareliće do dijela na kojem sada završeni radovi.

Kako je nedavno istaknuo i gradonačelnik Glavičić druga faza radova koja je u planu za početak iduće godine bit će zapravo spoj od bivše trgovine, koja je također dana u najam nakon javnog natječaja te će ovo naselje ubrzo dobiti još jedan dodatan sadržaj, do dijela koji je sada završen. Na dijelu u blizini trgovine planiran je potporni zid za koji su sredstva planirana za iduću godinu i stoga se završni dio prve faze radova izveo na dijelu kod Morčaki. Ovo vrijedno zajedničko ulaganje  ŽUC-a i Grada Labina od iznimne je važnosti za naše sugrađane, posebno zbog dodatne sigurnosti sudionika u prometu koju u konačnici dobivamo. Naime, na cijeloj dionici od rotora pa do Morčaki koja je nešto duža od tri kilometara bit će izrađen i nogostup.

Radove je izvela tvrtka Cesta d.o.o. Pula sukladno potpisanom sporazumu sa Županijskom upravom za ceste, a sanaciju sufinancira i Grad Labin.

asfalt močaki kapelica radovi prometnica cesta