Art kolonije – izložbe mladih umjetnika: Izložba “Postcards” mladih inozemnih umjetnika od 20. kolovoza u crkvici sv. Stjepana

Art kolonije – izložbe mladih umjetnika:  Izložba “Postcards” mladih inozemnih umjetnika od 20. kolovoza u crkvici sv. Stjepana

19.8.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Izložbom fotografija pod nazivom "Postcards" publici se predstavljaju mladi fotografi-amateri Paivi Hartikainen iz Finske, Maria Kapustova iz Slovačke i Aitor Rando Roldan iz Španjolske.

Otvorenje izložbe zakazano je za 20. kolovoza u 21:00 sat, a izložbu možete pogledati svakim danom osim nedjelje od 10:00 do 14:00, te od 19:00 do 23:00 sata, zaključno sa 31. kolovozom.

 

O IZLOŽBI

Izložba se sastoji od 24 fotografije kojima su ovjekovječeni detalji pitoreskne starogradske jezgre grada Labina. Ovom će izložbom troje mladih autora Labinjanima, ali i njihovim gostima pokušati prenijeti ljepote povijesti simpatičnog srednjovjekovnog grada koje su doživjeli svojim osjetilima.

 

O AUTORIMA

Paivi Hartikainen iz Finske, Maria Kapustova iz Slovačke i Aitor Rando Rolda iz Španjolske su troje od šest volontera Europske volonterske službe koje su započeli svoje volontersko iskustvo u Labinu u svibnju.

 

Navedeni projekt pod nazivom "Community agents" trajat će godinu dana, točnije do kraja travnja 2016. Projekt je to koji teži promicanju i širenju vrijednosti volontiranja, europskog građanstva, kulture različitosti i sudjelovanja zajedno sa stvaranjem mogućnosti za aktivni angažman volontera u susretu sa izazovima, razvoju novih znanja i životnih vještina kojima će poboljšati svoje društvene i profesionalne puteve.

Art kolonije odvijaju se u sklopu Labin Art Republike, manifestacije koja trinaestu godinu za redom donosi pregršt kulturnih događanja u srce labinskog starog grada.

Ovogodišnje Art kolonije tematski su organizirane za mlade umjetnike sa manje mogućnosti, koje se prema politici EU definiraju kao socijalne, ekonomske, gospodarske, prostorne i druge prepreke koje mlade sprečavaju u postizanju njihove društvene i ekonomske samostalnosti.

Crkvica Sv. Stjepana (Stari Grad Labin) otvorena je svakim danom, osim nedjelje, od 10 do 14 sati te od 19 do 23 sata.

Provedba Art kolonija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture.

 

 

PR

 

 

mladi umjetnici art kolonije izložbe crkva svetog stjepana