Stampar M - Stampar

APOTEKA SE OPET PRODAJE: Labin će dobiti treću benzinsku pumpu i još jedan trgovački centar Plodine

APOTEKA SE OPET PRODAJE: Labin će dobiti treću benzinsku pumpu i još jedan trgovački centar Plodine

1.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinsko Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se po četvrti put pokušava prodati zgrada bivše apoteke u Ulici Alda Negrija. Na prvi natječaj, raspisan u listopadu 2017. godine, nitko se nije javio, a Grad je tada za zgradu i dvorište od 281 četvornog metra, tražio 2,65 milijuna kuna. Natječaj je ponovljen u travnju 2018. godine i početna cijena tada je smanjena na 1,9 milijuna kuna. U trećem natječaju, raspisanom u kolovozu prošle godine, početna cijena smanjena je na 1,6 milijuna kuna. Sada je početna cijena smanjena na 1,29 milijuna kuna, što je upola manje od cijene koja je tražena na prvom natječaju.

Grad si natječajem zadržava pravo povratne kupnje prodane nekretnine po postignutoj kupoprodajnoj cijeni, ukoliko kupac u roku od dvije godine ne podnese zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Prihvaćena je revizija akcijskog plana energetski održivog razvitka grada Labina koju je izradila tvrtka Sensum iz Rijeke. Grad Labin pristupio je izradi revizije tog plana kojeg je za Grad naručila Istarska razvojna agencija.

- U kontrolnoj 2017. godini ukupne emisije ugljikova dioksida (CO2) u gradu Labinu iznosile su 56.409,6 tona, što predstavlja povećanje od 23,1 posto u odnosu na 2008. godinu. Najveće emisije ugljikova dioksida u 2017. godini imao je sektor prometa i to 77,4 posto, odnosno povećanje od 282,6 posto u odnosu na 2008. I to zbog razlika u ulaznim podacima te zbog ukupnog broja registriranih vozila. Istovremeno, sektor zgradarstva emitirao je 22,2 posto ukupnih emisija, uz smanjenje od 63 posto u odnosu na referentnu godinu, rekao je Teo Vuksan iz tvrtke Sensum.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


B. Biočićzgrada apoteke prodaja plodine benzinska gradsko vijeće