Antonio Milevoj najbolji u klasi Laser 4.7, Manola Miletić treća u konkurenciji djevojčica do 12 godina na KUP-u Rovinja

Antonio Milevoj najbolji u klasi Laser 4.7, Manola Miletić treća u konkurenciji djevojčica do 12 godina na KUP-u Rovinja

16.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 14. do 15. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Kup Rovinja i Memorijal Aldo Prodan u organizaciji domaćeg jedriličarskog kluba Maestral. Na regatu se odazvalo 29 jedriličara u klasi Optimist, 13 u klasi Laser 4.7 i 8 u klasi Laser Radial.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac i Antonio Milevoj u klasi Laser 4.7, Inga Kos u klasi Laser Radial i Manola Miletić, Dino Kalac te Eugen Kulić Golja u klasi Optimist. U subotu, prvog dana regate, sve klase odjedrile su predviđena 3 plova po laganom maestralu dok su drugog dana odjedrena dodatna dva plova po jugu jačine 7 do 12 čvorova.

Antonio Milevoj osvojio je prvo mjesto u klasi Laser 4.7 sa čak tri prva mjesta prvog dana regate u jakoj konkurenciji između 13 natjecatelja. Leon Kalac zauzeo je 5. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na trećem mjestu u drugom i petom plovu. U klasi Laser Radial Inga Kos zauzela je 8. mjesto. U klasi Optimist jedrili su pretežno najmlađi natjecatelji sa manje regata u jedrima. Manola Miletić osvojila je treće mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina i 23. mjesto u ukupnom poretku. Dino Kalac zauzeo je 7. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina i 16. mjesto u ukupnom poretku. Eugen Kulić Golja zauzeo je 8. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina i 17. mjesto u ukupnom poretku.
 
 
PR
 
 

kup rovinja regata jedrenje antonio milevoj jk kvarner manola miletić