Antonio Milevoj i Leon Kalac iz JK Kvarner na 41. Kupu Opatije

Antonio Milevoj i Leon Kalac iz JK Kvarner na 41. Kupu Opatije

18.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 14. do nedjelje 16. studenog, u Opatiji je održan 41. Kup Opatije, kriterijska ili izborna regata za klase Laser. Regata je raspisana i za klasu 420 i 470 medjutim zbog nedovoljnog broja pred prijavljenih natjecatelja je otkazana. U Opatiju je pristiglo 25 natjecatelja u klasi Laser 4.7 i 13 u klasi Laser Radial iz Poljske, Švicarske, Slovenije i Hrvatske.

Za jedriličarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Antonio Milevoj i Leon Kalac. Prva dva dana nije se jedrilo zbog nedostatka vjetra dok su zadnjega dana odjedrena tri plova za obje klase po vjetru jačine od 8-15 čvorova iz smjera Jug-Jugoistok.

Antonio Milevoj zauzeo je 10. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj u trećem plovu na 5. mjestu. Leon Kalac zauzeo je 15. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj u drugom plovu na 5. mjestu. U klasi Laser 4.7 pobjedu je odnijela Iva Vlahinić (JK Vihor), drugo mjesto osvojio je Szymon Kowalski (TKZ Torun), a treće Ante Jušić (JK Val).
 

U klasi Laser Radial najbolji je bio Paolo Mavričić (JK Opatija) ispred Marina Desabote (JK Val) na drugom i Joška Galovića (JK Opatija) na trećem mjestu.
 
 
JK Kvarner Rabac
 
 
 
 

jk kvarner jedrenje leon kalac regata klasa radijal antonio milevoj sportovi na vodi