Antonija Zahtila prva iz matematike na Državnoj maturi (B razina) - Riješila ispit sa stopostotnim učinkom

Antonija Zahtila prva iz matematike na Državnoj maturi (B razina) - Riješila ispit sa stopostotnim učinkom

20.7.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na osnovu postotka riješenosti testova Državne mature i nekolicina istarskih srednjoškolaca"osvojila" su prva tri top mjesta u državi, no to ne znači da su jedini koji su u tome uspjeli. Iako u pravilu dijele svoju vrhunsku poziciju s još učenika iz Hrvatske, zasigurno su među najboljima iz određenog ispita.

Još je mnogo odličnih učenika iz Istre koji su na maturi briljirali dobivši petice i na svim testovima, ali se nisu izborili za prva tri mjesta iz nekog predmeta, ali to ne umanjuje njihov uspjeh.

Neki su maturanti pri tome konkurirali među više od 21.000 kandidata.

 

Antonija Zahtila, maturantica opće gimnazije u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, riješila je B razinu ispita iz matematike sa stopostotnim učinkom. Ispit je rješavala za upis studija menadžmenta i poduzetništva Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Pored toga riješila je ispite iz hrvatskog i engleskog jezika na A razini za ocjenu dobar. Zanimalo nas je da li je mogla i matematiku prijaviti na višoj razini?

- Nisam htjela riskirati s višim stupnjem. Inače, cijeli život sam željela upisati kemiju, ali u posljednjem sam se trenutku predomislila. Učili smo politiku i gospodarstvo, što mi se jako svidjelo i najviše utjecalo na moju odluku, kaže ona. (R. S.)

 

 

 

antonija zahtila državna matura srednja škola ekonomija marketing menadžment srednja škola mate blažine