Anđelka Toto-Ormuž: "Rockwool tema predizborne retorike"

Anđelka Toto-Ormuž: "Rockwool tema predizborne retorike"

2.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučerašnji prosvjed još jednom pokazuje da je Rockwool odličan primjer kako su ekološke teme vrlo atraktivne političke teme, koje su sastavni dio predizbornog folklora. I kako se izbori približavaju, tako će se i te aktivnosti intenzivirati.

Očito nije problem u Rockwoolu. Jer ova naša tehnološki najsavršenija tvornica radi poštujući sve ekološke kriterije. Poštujemo hrvatske zakone ali i one Europske unije.  

Potvrdilo je to i Ministarstvo zaštite okoliša koje je u samo 6 mjeseci više od 20 puta bilo u inspekcijskom nadzoru.


Nadalje, naša tvornica već sada poštuje IPPC direktive, a to su zakonske smjernice EU-a vezane uz zaštitu okoliša. Time smo mi otišli korak dalje, jer poštujemo zakone koji će tek za mjesec dana stupiti na snagu u Hrvatskoj.

U našoj su tvornici u nadzoru bili i cijenjeni međunarodni stručnjaci, što ukazuje da smo mi otvoreni za nadzor i suradnju, te da nemamo što kriti.

Nama je najvažnije da tvornica radi, da u radu poštujemo zakone. Upošljavamo više od 400 radnika. Isto tako, naš izvoz predstavlja 0,5% ukupnog hrvatskog izvoza, što je zaista puno za samo jednu tvrtku. A upravo je to jedan od modela bržeg izlaza iz krize kojeg naši političari i gospodarstvenici često ističu u posljednje vrijeme.  

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

Rockwool Adriatic d.o.o.

rockwool anđelka toto-ormuž prosvjed reagiranje