Aleksandar Sabadoš teško ozlijeđen na prijateljskoj nogometnoj utakmici u Raši

Aleksandar Sabadoš teško ozlijeđen na prijateljskoj nogometnoj utakmici u Raši

6.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Kontrolni nogometni susret između NK Raše 1938 i NK Iskre sa Vineža, završio je neslavno - prekidom - nakon teškog ozljeđivanja Aleksandra Sabadoša, nogometaša iz redova NK Raše dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Aleksandar Sabadoš je teško nastradao u jednom kontaktu s gostujućim igračem broj 4. na dresu. Kako je na kontrolnim utakmicama na Labinštini uvriježena, inače neuobičajena praksa, da se ne vode zapisnici to u problematičnim situacijama otvara mnoge špekulacije.

 

Prema dostupnim informacijama sporni, vrlo grubi prekršaj s leđa na Sabadošu napravio je igrač Iskre Peruško. Po Sabadoša je došla prva pomoć i on je hitno prebačenu Pulu a prema prvim informacijama trenutno je nepokretan u donjimekstremitetima. O čemu se točno radi znati će se pobliže nakon prvih informacija iz pulske bolnice. U domaćim redovima muk i nevjerica, a  gosti nakon susreta nisu željeli davati nikakve izjava čak ni onu o identitetu svog igrača, koji je učinio taj prekršaj.

 

Susret u Raši pratio je suradnik labinsporta-a, Dragan Horvat, evo njegovog iscrpnog viđenja nemilog događaja:

Incident se desio na nekih tridesetak metara na polovici NK Raša 1938. Sabadoš je bio leđima okrenut i spremao se skočiti na jednu loptu. Isto je želio i igrač Iskre iako se jasno vidjelo da u tome ne može uspjeti i doći do lopte. Kada je Sabadoš udario loptu glavom na njega je u punoj brzini naletio gostujući igrač. Nema dvojbe, bio je to težak a vrlo bitno je naglasiti i namjeran prekršaj. Sabadoš se nekako uz pomoć suigrača pridiže i izlazi izvan igre no odmah se vidjelo da neće biti dobro. Bio je vidljivo šokiran a čuli su se glasovi da ne može pomaknuti ni jednu nogu i da ih jedino osjeća na nečiji pritisak. Dolazi Prva pomoć, stavljaju mu ovratnik, poležu na plastični nosač za imobilizaciju i odvoze u Pulu.

 

 OČEKUJE SE POZITIAVN RASPLET

Do prave informacije o trenutnom zdravstvenom stanju Aleksandra Sabadoša naprosto je nemoguće doći. Svi su suzdržanu i uglavnom upućuju na neku drugu adresu. Najprije smo nazvali Hitni trakt pulske Mornaričke bolnice, kamo nam je doktor Ardalić samo potvrdio da je Sabadoš zaprimljen i da je učinjen rengenski snimak ali dalje od toga nije želio reći niti jednu jedinu riječ, osim da se čeka još mišljenje neurologa, na osnovi kojeg bi prvu službenu informaciju mogao dati doktor Ćelović.

MLADEN RAKIĆ: OČEKUJE SE POZITIVAN RASPLET

Bez konkretnog stava struke za sada možemo jedino prenijeti neslužbenu koju nam je saopćio vratar Raše 1938. Mladen Rakić. Kako se na određeni način radi o informaciji koja daje nadu u pozitivan rasplet i objavljujemo je:

„Prema meni dostupnim informacijama snimak nije pokazao nikakve ozljede no Sabadoš je još nepokretan u nogama ali osjeća dodire. Realna je pretpostavka da bi se moglo raditi o određenoj vrsti konfuzije u tijelu, nastaloj uslijed siline udarca. Nešto slično potresu mozga. U svakom slučaju Sabadoš će u bolnici ostati najmanje pet-šest dana na promatranju a u tom periodu se očekuje i da pokrene donje ekstremitete.

  

LabinSport

Aleksandar Sabadoš nogomet utakmica ozljeda teška ozljeda NK Raša NK Iskra